Med srčki so uživali odrasli in predvsem otroci

Radenska je pripravila še en dan odprtih vrat, kjer so gostili številne obiskovalcev.
V Boračevi pri Radencih, kjer posluje največji slovenski polnilec mineralnih in izvirskih voda – Radenska tri srca, je konec minulega tedna potekal tradicionalni „Dan odprtih vrat Radenske 2019“, ko so odprli vrata v svet mehurčkov, ko so si številni obiskovalci od blizu in daleč, domačini in bivši zaposleni lahko ogledali opremo in prostore obrata polnilnice in se seznanili z novostmi. Teh ni malo, saj se prav letos, ko obeležujejo visok jubilej – 150. letnic, predstavljajo z mnogimi novitetami. Celotno dogajanje pa je še enkrat potrdilo, da “trije srčki,” ne glede na tujo lastnino, vedno dihajo s krajani iz Radencev in okolice. . Med otroki, ki jih je bilo največ, je bila v krogu Radenske najbolj zanimiva vožnja s turističnim vlakcem, balončki-srčki in aquazorbing. V bralnem kotičku so otroci in vsi mladi po srcu lahko prvič prebrali slikanico Kraljestvo vrelcev - legendo o radenskih vrelcih avtorice Jasne Branke Starman in ilustratorja Antona Buzetija, s katero se je Radenska ob bližajočem se 150. jubileju poklonila lokalni tradiciji. Na odru so se predstavili tudi najmlajši srčki, otroci zaposlenih v Radenski in plesna šola Urška, za prijetno vzdušje pa sta skrbeli glasbeni skupini Take Nine Orchestra in D-Dur.

Seveda je pe posebej zanimiv bil piknik za družine, pa tudi ogled hale za polnjenje mineralne vode v plastenkah ipd. Videti je tudi, da se je začela glavna sezona mineralnih voda in drugih napitkov izpod senčnika Radenske, saj so zaposleni tudi v času odrtih vrat polnili tisoče steklenic, plastenk in pločevink. „Radenska je tradicionalno odprla svoja vrata za vse sosede ter druge krajane Radencev in okolice. Za dan odprtih vrat smo tudi tokrat pripravili bogat program, ki je Boračevo spremenil v pravi park doživetij. Tako tudi letos nadaljujemo dolgoletno tradicijo druženja s sosedi, prijatelji in sokrajani. Ponosni smo, da se naši sokrajani vsako leto k nam radi vračajo ter z nami delijo svoja razmišljanja, vtise, izkušnje,” je med drugim dejal Marián Šefčovič, direktor Radenske, ki je izrazil zadovoljstvo, da so visoke temperature in sončno vreme bile kot nalašč za zabaven in poučen obisk Radenske, ki že 150 let razveseljuje in združuje ljudi.

Kljub bogatem in pestrem sporedu je vstop za vse bil brezplačen, seveda tudi hrana in pijače, ki je tekla v potokih, zlasti tista iz domene treh srčkov, ter tudi tistih iz bližnjih vinorodnih gričev.