Sreča v nesreči v avtocestnem predoru
na Štajerskem

Trčili so trije tovornjaki, poškodovanih k sreči ni bilo. Zaradi nesreče več ur zaprta Pomurska AC v smeri Murske Sobote.
Cerkvenjak – Danes, v soboto, ob 8.17 uri se je na Pomurski avtocesti med Maribo0rom in Mursko Soboti, v predoru Cenkova v občini Cerkvenjak, pripetila prometna nesreča. Vsekakor je šlo za splet srečnih okoliščin, saj so v nesreči bila udeležena tri tovorna vozila, a poškodovanih oseb ni bilo, čeprav bi ob morebitnem požaru lahko nastala prava katastrofa. Poleg policistov in reševalcev, ki jim ni bilo potrebno posredovati, so na kraj dohiteli tudi so gasilci PGD Gornja Radgona, Gasilske brugade Maribor, PGD Cerkvenjak in PGD Sveta Trojica, ki so zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, nudili pomoč delavcem vlečne službe ter jih spremljali do cestninske postaje Dragotinci.

Kot je sporočil Petar Habrun, vodja izmene OKC PU Maribor, v nesreči treh tovornih vozili „ni bil nihče telesno poškodovan, so pa bila poškodovana vozila v toliki meri, da jih ni bilo mogoče odstraniti, tako da je avtocesta v smeri Murske Sobote bila zaprta za ves promet, dokler delavci DARS-a niso odstranili poškodovana vozila“. Pomurska avtocesta je bila zaprta za več ur, urejen je bil obvoz po regionalki Lenart – Gornja Radgona – Vučja vas.