KDO BO PRIPRAVIL NAJBOLJŠE DÖDOLE?
V Puconcih pripravljajo 9. dödolijado in kulinarično razstavo...
Kulturno-turistično društvo Puconci, ki že več kot 15 let deluje na področju
kulture, turizma in športa, ter tako skuša za svoje občane pripraviti dogodke, kjer bi se srečavali, družili in nadaljevali prekmursko tradicijo in običaje, pripravlja to nedeljo, 7. oktobra enkraten etnološko-kulinarični dogodek. Ob 11,00 uri se bo namreč na šolskem dvorišču začela 9.
»Dödolijada 2012«. Gre za tekmovanje v pripravi prekmurske specialitet »dödolov« kot so jih kuhale naše babice. Strokovna komisija bo ocenjevala: pripravo, izgled in okus dödolov, najboljše kuharske mojstre pa bodo nagradili. Torej potrebno se je samo prijaviti in dobro pripraviti specialiteto imenovano „dödoli“.
Hkrati bo potekala tudi 14. razstava kulinaričnih izdelkov – Prekmurskih dobrot v jedilnici OŠ Puconci. Zbiranje izdelkov bo v soboto, 6.10. od 18. do 20. ure in v nedeljo od 8. do 10. ure. Najboljši izdelki bodo prav tako nagrajeni. Kot pravi Katica Štefanec, predsednica KTD Puconci, bodo v soboto 6.10. ob 15:00 uri na OŠ Puconci potekale še otroške ustvarjalne jesenske delavnice. „Vabimo vse, ki to želijo, da se udeležijo tekmovanja in pokažejo svoje znanje in izkušnje v kuhanju dödolov ali pripravi drugih prekmurski dobrot“, pravi Štefančeva in dodaja, da si morajo tekmovalne ekipe same priskrbeti sestavine za pripravo dödol, in sicer je potrebno skuhati 10 porcij te jedi. Informacije so možne na telefon: 031/322-973.