SPREJEM ODLIČNJAKOV NA OŠ SV. JURIJ OB ŠČAVNICI

V prostorih Doma Matije Gubca pri Sv. Juriju ob Ščavnici je, te dni potekal sprejem sedmih učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, petih...
V prostorih Doma Matije Gubca pri Sv. Juriju ob Ščavnici je, te dni potekal sprejem sedmih učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, petih deklic in dveh dečkov, ki so končali 9 letno šolanje in bili ves čas šolanja odlični učenci. Učence in njihove starše, sprejemu so sledili ravnatelj šole Marko Kraner, razredničarki Sonja Tratnjek in Nada Špišič ter župnik Štefan Grabar, je pozdravil župan Anton Slana Ob tem jim je čestital za dobre šolske uspehe in jim zaželel uspešno nadaljevanje šolanja na srednjih in višjih šolah, ter med drugim dejal: »Vsi, ki smo danes z vami zbrani, delimo veselje z vami, ki ste skozi vso devetletno šolanje bili odlični učenci. Posebno čast mi je, da vam lahko, v imenu občinskega sveta, občinske uprave in v lastnem imenu, čestitam k vašemu uspehu. Zahvala gre tudi celotnemu kolektivu šole učiteljem, ravnatelju in razrednikom, ki so skrbeli za vaš intelektualni razvoj in šolski uspeh.« Direktorica občinske uprave Francka Lavrenčič, pa je učence in starše seznanila, da jim bo pri nadaljnjem šolanju s štipendijami po sprejetem pravilniku pomagala tudi občina.
Priznanja, Zlate petice in šopke rož, sta učencem podeljevala župan Anton Slana in direktorica občinske uprave Francka Lavrenčič. Priznanja so prejeli: Andreja Rožman, Vesna Pertoci, Jernej Kolbl, Urška Kurbus, Urban Kurbus, Staša Zadravec in Jasmina Trbuc. S šopki rož sta se zahvalila tudi razredničarkama Sonji Tratnjek in Nadi Špišič, ter ravnatelju Marku Kraneru. Po končanem uradnem delu so starše in učence povabili na druženje, ob katerem so se v sproščenem pogovoru pogovarjali o nadaljnjih načrtih šolanja odličnjakov.