SPODNJI IVANJCI: V SOBOTO BO 5. SALAMIADA

Potem ko so že štirikrat uspešno pripravili enkratno lokalno ocenjevanje ...
Potem ko so že štirikrat uspešno pripravili enkratno lokalno ocenjevanje domačih salam, klobas in drugih domačih izdelkov iz mesa, se je posebni organizacijski odbor iz Spodnjih Ivanjcev v radgonski občini, odločil nadaljevati s tovrstno prireditvijo. In tako bo letos že jubilejno, 5. tovrstno medobčinsko ocenjevanje domačih mesnih dobrot, saj lahko ljubiteljski mesarji, poleg domačih klobas in salam na ocenjevanje prinesejo tudi druge doma narejene izdelke (ocvirki, zaseka, slanina, tlačenka...) iz mesa. Peta salamiada v Spodnjih Ivanjcih bo to soboto (3.3.), prvo v mesecu marcu, na stari lokaciji v gostišču Šenekar. Do desete ure dopoldan bodo najprej sprejemali dobrote, ob 12. uri pa bo sledilo njihovo ocenjevanje, katero bo opravila posebna strokovna komisija iz Srednje živilske šole v Mariboru. V večernem času, od 19. ure naprej pa se bo začela še posebna prireditev z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo odličij. Naslova od lani branijo: Jože Hamler, Mirko Kaučič in Milan Fleissinger, tukaj pa so tudi Erik Močnik Milan Zadravec in drugi, ki vsako leto prinesejo odlične izdelke. Kot nam je povedal eden izmed organizatorjev Ivan Šenekar, letos na ocenjevanju pričakujejo nad 50 vzorcev (I. salamiada – 24; II. salamiada – 38; III. salamiada – 48; IV. Salamiada - 50), katere naj bi prinesli ljubiteljski mesarji iz Pomurja in Slovenskih goric, ter tudi iz širšega območja Štajarske. Ob tem Šenekar trdi, da to ni nobena konkurenca, temveč samo dopolnilo tradicionalne pomurske salamiade, ki vsako leto potekala v Radencih, in letos bo ta v soboto 10. marca.