DR. PETRA KRALJA SKRBI PREDVSEM ZDRAVA PITNA VODA

Celodnevno „potepanje“ po radgonskem območju, kjer so najprej na sejmišču imeli sejo Odbora za kmetijstvo DZ, so poslanci in funkcionarji Nove Slovenije (N.Si) izkoristili tudi za podporo dr. Petru Kralji, ...
Veliki načrti kandidata Nove Slovenije v 6. okraju 8. volilne enote Celodnevno „potepanje“ po radgonskem območju, kjer so najprej na sejmišču imeli sejo Odbora za kmetijstvo DZ, so poslanci in funkcionarji Nove Slovenije (N.Si) izkoristili tudi za podporo dr. Petru Kralji, kandidatu N.Si v 6. okraju 8. volilne enote (Gornja Radgona) In po obisku nekaterih uspešnih kmetij (Kmetijstvo Črnci, Farma Jurkovič...) ter kmetiji, ki jih je močno prizadelo neurje (Vrtnarstvo Klement), so se predsednica Odbora za kmetijstvo DZ Marjeta Uhan, predsednik sveta N.Si in vodja poslanske skupine Jožef Horvat, podpredsednik N.Si Alojz Sok ter mag. Bernard Memom, koordinator s tajništva stranke v Ljubljani, v radgonskem Kompasu udeležili prve predstavitve dr. Kralja širši javnosti. Na pogovoru, ki se ga je udeležilo kar nekaj članic in članov ter simpatizerjev stranke in gostov, so strankarski veljaki izrazili podporo dr. Kralju ter zaželeli, da bi se v novi mandati s skupnimi močmi borili „za boljšo Slovenijo“.
Kandidat Peter Kralj je predstavil nekaj svojih razmišljanj o temah, kjer lahko N.Si pripomore k nadaljnjemu razvoju države. Dotaknil se je predvsem področja obnovljivih virov energije, kjer tudi poklicno deluje, gospodarstva, kmetijstva in šolstva. Vprašal se je tudi, zakaj je lahko npr. mleko v sosednji Avstriji cenejše kot pri nas, ob dejstvih, da tamkajšnji kmet dobi za mleko boljše plačilo, prav tako so boljše plačani delavci v predelovalni industriji in trgovini? Zakaj morajo dijaki in študentje, ki povečini ne živijo v kraju šolanja, plačevati prevoz v šolo oz. na fakulteto, če pa večina delavcev dobi povrnjene potne stroške prevoza na delo?
„V politiko se vključujem, ker želim vanjo vnesti več podjetniškega in raziskovalnega duha. Moj moto je: poenostavimo življenje in ustvarimo sonaravno bivanje. V kolikor bom imel čast in bi me izvolili za poslanca DZ, lahko samo obljubljam, da bom deloval za boljše življenje celotne Slovenije, predvsem pa desnega brega reke Mure - območja moje volilne enote. Želim, da bi končno pili zdravo pitno vodo, naši otroci pa imeli enake možnosti in pogoje do izobrazbe, kot jo imajo v prestolnici in večjih slovenskih mestih. Zagotoviti jim je potrebno širokopasovni internet na njihovem domu in brezplačen prevoz do mesta šolanja. V podporo industriji se bom trudil, da se na območju radgonske upravne enote vzpostavijo pogoji za ustanovitev poklicne in srednje šole kovinske, strojne in elektro smeri. Pokojnine in plače Slovencev želimo dvigniti na dostojen nivo, ki nam v razviti Evropi pripada. Zato je potrebno ustvarjati delovna mesta z večjo dodano vrednostjo ne samo v industriji, ampak tudi v kmetijstvu in turistični ponudbi! Z ozirom na to, da sedaj zelo slabo črpamo sredstva evropskih kohezijskih skladov, se bo nova vlada morala na tem področju bolj potruditi“, je med drugim dejal dr. Kralj, ki je svojo življenjsko pot sem pričel leta 1954 v Očeslavcih. S starši se je najprej preselil v Sp. Ivanjce in nato še v Gornjo Radgono. Osnovno šolo je obiskoval v Negovi in Gornji Radgoni, gimnazijo pa v Ljutomeru. Študij geologije je pričel na Univerzi v Ljubljani, kjer je diplomiral in končal v nemškem Aachnu z doktoratom. Je poročen in oče 18-letne hčere. Zaposlen je kot direktor podjetja Gejzir d.o.o in direktor Grozda URE in OVE, Zavoda za trajnostni razvoj energetike in ekologije s sedežem na Vranskem ter vodja raziskovalne enote EON. Kot raziskovalec deluje na področju okolja (vode) in energetike, predvsem na območju severovzhodne Slovenije. Predvsem ga skrbi prav voda... Pri volitvah predvsem upa na volivce, ki so po besedah Jožefa Hrvata „bistveno spremenili oz. dobro razmišljajo“. Horvat namreč meni, da „volivci več ne odločajo na podlagi volilnega programa, s katerim sedaj vsi mahamo, temveč na podlagi tistega kar posameznik naredi pred tem...“.