GORNJA RADGONA: JUTRI PRIHAJA AVSTRIJSKI PRESEDNIK

Mesto in občina Gornja Radgona bo jutri (7.2.), drugi dan letošnjega julija deležna izjemno visokega državniškega
Mesto in občina Gornja Radgona bo jutri (7.2.), drugi dan letošnjega julija deležna izjemno visokega državniškega in prijateljskega obiskal. V Gornjo Radgono prihaja namreč predsednik Republike Avstrije, dr. Heinz Fischer, ki bo pred tem obiskal tudi sosednji Bad Radkersburg v Avstriji. V okviru obiska, ki se bo v Gornji Radgoni začel ob 13,30 uri, si bo visoki gost iz sosednje države ogledal razstavo natečajnih rešitev čezmejnih projektov razvoja mest Bad Radkersburg in Gornja Radgona.
Na mostu prijateljstva, čez reko Muro, kjer poteka razstava, bo dr. Heinza Ficherja spremljal župan občine Bad Radkersburg, Peter Merlini s sodelavci, pričakala pa ga bo slovenska delegacija v sestavi: Anton Kampuš, župan občine Gornja Radgona; dr. Mitja Bricelj, državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor; dr. Tatjana Fulder, direktorica razvojne agencije PORA Gornja Radgona in Saša Aleksander Ostan, arhitekt.
Kot nam je povedal radgonski župan Anton Kampuš, bo srečanje z ogledom trajalo približno eno uro, nato pa se bo dr. Fischer vrnil nazaj v Avstrijo. Njegov obisk pa potrjuje, kako na avstrijski strani gledajo na „rešitev čezmejnih projektov razvoja mest Bad Radkersburg in Gornja Radgona“, ki doseže vrednost 100 milijonov evrov...