Novi most in 260 m asfalta v Terbegovcih

Že dogo v občini Sv. Jurij ob Ščavnici ni bilo tako prijetne slovesnosti ob odprtju kake nanovo asfaltirane ceste...
Že dogo v občini Sv. Jurij ob Ščavnici ni bilo tako prijetne slovesnosti ob odprtju kake nanovo asfaltirane ceste, kot ob odprtju ceste Terbegovci- Kontarovci, katera vodi do Slekovčeve in Kotnjekove domačije. Kakor se za tako prireditev v občini Sv. Jurij ob Ščavnici spodobi, je prihajajoče obiskovalce prireditve, s »kapelnikom« Slavkom Ahlinom, z igranjem vabila Pihalna godba Sv. Jurij ob Ščavnici.
Ko se je zbrala velika množica obiskovalcev in gostov med njimi župan in podžupan občine Anton Slana in Andrej Kraner, župnik Boštjan Ošlaj in svetniki občinskega sveta občine Sv. Jurij ob Ščavnici, se je prireditev začela z igranjem državne himne, ki jo je zaigrala Godba na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici. Nato je voditeljica prireditve Melita Muhič, povabila za nastop Patricijo Kotnjek, ki se je predstavila z deklamacijo in Ivana Senekoviča, ki je zaigral na harmoniko. O novi pridobitvi, tega dela krajanov Terbegovec, je spregovoril župan Anton Slana, ki je med drugim dejal: »Vesel sem, da smo realizirali to sorazmerno veliko investicijo, katera je veljala 200.000 evrov. Podjetje Asfalti Ptuj, ki je opravljalo dela, je imelo zahtevno delo, saj so morali prestaviti potok Pinkava in zgraditi novi most, ter dvigniti nivo dovoza te 260 metrov dolge ceste na višino ceste Žihlava-Rogoznica. Moram pohvaliti lastnike parcel ob cesti, ki so brezplačno občini odstopili zemljišča, da je lahko cesto uredila v določeni širini. Vesel sem, da so krajani prišli do želenega asfalta.«
O novi pridobitvi je spregovoril tudi občinski svetnik Danijel Tancoš, ki je dejal: »Moja največja želja kot svetnika, je bila, da bi v svojem mandatu doživel ureditev te ceste in varnega priključka na regionalno cesto. To se je tudi zgodilo. « V imenu tistih, ki živijo ob tej cesti se je županu in svetnikom zahvalil Alojz Slekovec. Kakor je v občini navada, so na prireditev povabili tudi župnika Boštjana Ošlaja, ki je blagoslovil to za krajane veliko pridobitev. Ob tej priliki je, dejal, da želi vsem, ki bodo uporabljali to cesto srečno vožnjo in brez nezgod. S tem je bila cesta odprta. Na prvo vožnjo pa so se po njej s svojimi starimi vozili podali člani Društva Oldtimer Stara gora. Sledilo je srečanje s bogato pogostitvijo, ki je potekala pod sončno elektrarno podjetnika Ivana Senekoviča. Za pogostitev so poskrbeli Stanko Kotnjek, Ivo Senekovič in Alojz Slekovec, ki je za to namenil prašička.