STIPE MESEIĆ V RADENCIH

Nekdanji predsednik Republike Hrvaške obožuje srčne in Zdravilišče Radenci...
V Zdravilišču Radenci, ki deluje v skupini Sava Hotels & Resorts, so na zasebnem obisku gostili nekdanjega predsednika Republike Hrvaške Stipeta Mesića in njegovega dolgoletnega svetovalca za zunanjo politiko Tomislava Jakića. Visoka gosta sta „deželo treh srčkov“ in radensko zdravilišče obiskala v spremstvu novinarja, publicista in televizijskega dokumentarista Voje Lukića, ki ga je avstrijski predsednik Heinz Fischer julija lani odlikoval z zlatim častnim znakom za zasluge, za števila prizadevanja za boljše poznavanje zgodovine in razumevanje povezanosti dveh sosednjih narodov v širši javnosti.
Ob tej priložnosti je vodstvo Zdravilišča Radenci visokim gostom iz sosednje Hrvaške predstavilo bogato, več kot 130-letno tradicijo z najstarejšim zdraviliškim hotelom za rehabilitacijo bolezni srca in ožilja v Sloveniji, ter današnjo celovito ponudbo uglednega zdraviliškega centra, kjer na letnem nivoju poskrbijo za skoraj 33.000 gostov. Slednji Radence, ki so poznani po edinstveni naravni mineralni vodi in skupno kar štirih zdravilnih faktorjih, obiščejo z različnimi zdravstvenimi motivi. Med pomembnimi so tudi gostje iz sosednje Hrvaške, ki so lani v Zdravilišču Radenci ustvarili za skoraj sedem odstotkov več nočitev kot v letu poprej.
Po kosilu v Hotelu Radin s predstavniki vodstva Zdravilišča Radenci, ki sta se ga udeležila tudi direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, Bojan Korošec, dr. med., in škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji, mag. Geza Erniša, so gostom razkazali tudi druge naravne in kulturne lepote Prekmurja. Med drugim so si ogledali tudi Terme 3000 - Moravske Toplice in Splošno bolnišnico Murska Sobota v Rakičanu.