Podjetje   |   Kontakt   |   Cenik   |   Oglasi   |   Etični kodeks                                                                                                 
  
TV srk-11
Gospodarstvo Kultura Šport Zanimivosti Kronika Cerkev Politika

Psa v lastnih iztrebkih, brez hrane in vode, na verigi dolgi nekaj centimetrov
9.12.2018Starše – Policisti Policijske uprave Maribor so mnogim ljubiteljem živali in tudi drugim ljudem dobre volje, dodobra pokvarili lepo in sončno „zimsko“ nedeljo, saj so poročali o vnovičnem nezaslišanem zanemarjanju in trpinčenju nedolžnih štirinožnih prijateljev. „Policisti PP Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali, po členu 341/2 KZ-1, ki ga je osumljen 46 - letnik doma iz območja občine Starše. Osumljeni poseduje dva psa pasme Rottweiler, stara okrog osem let, ki ju je očitno zanemarjal in ju pretepal. Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov, pri čemer sta bila več dni v lastnih iztrebkih ter brez pitne vode“, sporočajo iz PU Maribor, in dodajajo, da psa nista zavedena (čipirana) v uradnih evidencah, prav tako nista cepljena.

Policisti so prav tako od Okrožnega sodišča Maribor pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo tudi opravili pri osumljencu, ki je tudi odvisnik od prepovedanih drog in mu oba psa, ki sta bila očitno zanemarjena zasegli ter predali delavcem zatočišča za živali, ki so za psa poskrbeli in ju odpeljali. „Tudi v samem stanovanjskem delu je bilo polno pasjih iztrebkov, iz česa je bilo sklepati, da psa več dni nista bila zunaj. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Maribor“, dodaja vodja izmene na OKC PU Maribor, samostojni policijski inšpektor I, Robert Mesiček, magister prava. Dodal je tudi, da je pri hišni preiskavi bila osumljencu zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane in en naboj kalibra 7,65 mm, za katerega osumljeni ne poseduje orožne listine. Zoper osumljenega v tej zvezi sledi prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in Zakonu o orožju...

Sicer pa, za kaznivo dejanje mučenja in zanemarjanja živali, po 2. odstavku 341. člena KZ – 1 RS, grozi osumljenci kazen do enega leta zapora.    
    


Mobilna srk-11.si
Novice v gibanju
Novice in zanimivosti v vsakem trenutku na
svoji mobilni napravi !
 
Android
Aplikacija za vse uporabnike telefonov,
ki imajo naložen operacijski sistem
Google Android

Velikost: 264850 bytes
Prenosov: 2086


 Povezave

  ●  TD Negova
  ●  Škofija M.Sobota
  ●  Pomurski sejem
  ●  KULTprotur
  ●   Čebelarsko društvo
       P.Dajnko G.Radgona
 Informacije

  ●  Vreme
  ●  Ceste
  ●  Borza
Spremljate nas v naslednjih kabelskih sistemih:

●  Gornja Radgona
●  Apače
●  Radenci
●  Ljutomer
●  Beltinci
●  Tišina
●  Veržej
●  Teleing v digitalni shemi 562 Mhz kanal 89
●  Križevci pri Ljutomeru
●  Sv.Jurij ob Ščavnici
●  Ormož
●  Ptuj
  TV SRK-11   ©   Vse pravice pridržane