Podjetje   |   Kontakt   |   Cenik   |   Oglasi   |   Etični kodeks                                                                                                 
  
TV srk-11
Gospodarstvo Kultura Šport Zanimivosti Kronika Cerkev Politika

S pesmijo na sprehod
11.12.2018Kulturno društvo Ljudskih pevk Sv. Jurij ob Ščavnici, v okviru katerega delujejo Jürjovške ljudske pevke, ki jih že 37 let vodi ustanoviteljica skupine Marija Simonič, je pripravilo koncert, z naslovom »S pesmijo na sprehod«. Koncert, ki se je odvijal v Kocbekovi dvorani Kulturno upravnega središča pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je vodila mag. Slavica Trstenjak. Na koncertu so se pevke predstavile tudi s pesmimi, ki so jih ob tej priliki izdale na zgoščenki, z naslovom »Tü pri Jürji«, na kateri je posneto dvajset pesmi iz njihovega repertoarja.

V uvodu koncerta so sicer nastopile gostiteljice, ki so zapele tri pesmi: Tü pri Jürji, Bratec zdaj na tvoje zdravje in Oh, kakšni ste pa čehi vi. Sledil je nastop Ljudskih godcev iz Velike Nedelje. Med odmori nastopov je voditeljica, Slavica Trstenjak, tudi pevka v skupini Jürjovških ljudskih pevk, predstavila ljudske običaje v adventnem času. Kako je Miklavž obdaroval otroke z jabolki, »klojci«, krhlji in orehi, Parkelj pa poredne s šibo. Ob tem je dejala, da je bilo Miklavževo darilo tudi njihova voditeljica skupine Marija Simonič, katero je na Miklavževo, v njihovo hišo »prinesel« Miklavž. Sledil je nastop gostiteljic koncerta, humorista Marjana Pintariča iz Negove, ki se je predstavil kot psihiatrični zdravnik dr. Cepec. Po njegovem nastopu so se s tremi pesmimi predstavile Ljudske pevke iz Sv. Ane, ki pojejo že 10 let.

Koncert so s pesmimi Kaj oštirji delajo, Od tišlara in Prelüba moja mati, zaključile gostiteljice. Ob koncu koncerta se je voditeljica prireditve zahvalila vsem, ki so z donatorstvom podprli koncert, ter občini Sv. Jurij ob Ščavnici za podporo pri delovanju društva in JSKD za organizacijsko in moralno podporo. Voditeljica koncerta je zaključila koncert z voščilom Mariji Simonič, za njeni 90 letni življenjski jubilej, katerega je praznovala na Miklavževo. Njen jubilej pa so, kot je bila v preteklosti navada, z instrumenti, ki so jih predstavljale »rigle«, pokrovi, in lonci, zaigrali za njen god, katerega je praznovala ta dan, to je 8. decembra, Ljudski godci iz Velike Nedelje. Kot je povedala voditeljica programa, v preteklosti niso praznovali rojstnega dne pač pa le god, ki ga je novorojenček dobil pri krstu. Mariji je v imenu JSKD za njen življenjski jubilej čestitala tudi vodja radgonske izpostave JSKD Simona Pirc Katalinič.

Po prireditvi so vse obiskovalce in nastopajoče povabili na pogostitev, ki seje odvijala v avli KUS-a.    
    


Mobilna srk-11.si
Novice v gibanju
Novice in zanimivosti v vsakem trenutku na
svoji mobilni napravi !
 
Android
Aplikacija za vse uporabnike telefonov,
ki imajo naložen operacijski sistem
Google Android

Velikost: 264850 bytes
Prenosov: 2086


 Povezave

  ●  TD Negova
  ●  Škofija M.Sobota
  ●  Pomurski sejem
  ●  KULTprotur
  ●   Čebelarsko društvo
       P.Dajnko G.Radgona
 Informacije

  ●  Vreme
  ●  Ceste
  ●  Borza
Spremljate nas v naslednjih kabelskih sistemih:

●  Gornja Radgona
●  Apače
●  Radenci
●  Ljutomer
●  Beltinci
●  Tišina
●  Veržej
●  Teleing v digitalni shemi 562 Mhz kanal 89
●  Križevci pri Ljutomeru
●  Sv.Jurij ob Ščavnici
●  Ormož
●  Ptuj
  TV SRK-11   ©   Vse pravice pridržane