Podjetje   |   Kontakt   |   Cenik   |   Oglasi   |   Etični kodeks                                                                                                 
  
TV srk-11
Gospodarstvo Kultura Šport Zanimivosti Kronika Cerkev Politika

Naj ne bo nikoli pozabljeno
3.1.2019Ob letošnjem državnem prazniku Dnevu samostojnosti in enotnosti je še posebej slovesno bilo na domačiji družine Rudolfa Kurbusa v Lastomercih pri Gornji Radgoni. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) iz mesta heroja Gornje Radgone, je namreč na hiši Kurbusovih, s krajšim priložnostnim programom, odkrili spominsko ploščo: Hranili orožje 1990-1991. Ob pozdravnem nagovoru radgonskega župana Stanislava Rojka, sta spominsko obeležje odkrila gostitelj Rudolf Kurbus, čigava družina je pogostila vse prisotnne, in predsednik OZ VVS Gornja Radgona, Nikolaj Brus, ki je v slavnostnem nagovoru zahvalil družini Kurbus za pogum, ko so pred in med osamosvojitveno vojno brez zadržkov sprejeli orožje teritorialne obrambe v hrambo.

»Ni naključje, da smo se veterani OZ VVS Gornja Radgona prav danes ob prazniku Dneva samostojnosti in enotnosti odločili za to slovesnost. Posebej še zato, ker je to eden od največjih praznikov, ko so nas v letu 1991 nekatere države sveta že priznale. Bili ste med tistimi, ki ste si takrat upali in imeli dovolj hrabrosti prevzeti odgovornost in breme za hrambo eksplozivnih sredstev po koncu Osamosvojitvene vojne 1991, od 05. julija naprej. Takrat mlada država še ni imela 100 % varnostnih zagotovil, še vedno je obstajala možnost za ponovno agresijo JLA na našo mlado domovino. Prav v ta namen danes odkrivamo to lepo Spominsko ploščo na vaši domačiji in bodite ponosni hranitelji le te in domoljubi kot do sedaj. Veterani vojne za Slovenijo iz Gornje Radgone smo vam hvaležni ter vas hkrati zadolžujemo, da skrbite zanjo kakor za takrat skrita eksplozivna sredstva, vendar z razliko, da jo ponosno pokažete vsem mimoidočim, še posebej mladim rodovom. Naj ne bo nikoli pozabljeno!“ je Kurbusovim zahvalil Nikolaj Brus, predsednik OZ VVS Gornja Radgona.

Z željo, da se z malo večjim spoštovanjem obnašamo do svoje države, in da domoljubje postane naša vsakdanja praksa, je član OZ VVS Gornja Radgona, Dušan Zagorc, prisotnim gostiteljem, krajanom Lastomercev in članov veteranskega združenja, zrecitiral pesem Benjamina Ipavca:

Domovina Bodi zdrava domovina, mili moj slovenski kraj!
Ti prekrasna, ti edina, meni zemeljski si raj!
Tuje šege, tuja ljudstva, so prijatli, bratje ne,
slava le, slovensko čustvo, srce moje veseli.

Primi celo, zemlja mila, primi srce moje v dar,
da bi vedno mati bila, ne pozabljena nikdar!    
    


Mobilna srk-11.si
Novice v gibanju
Novice in zanimivosti v vsakem trenutku na
svoji mobilni napravi !
 
Android
Aplikacija za vse uporabnike telefonov,
ki imajo naložen operacijski sistem
Google Android

Velikost: 264850 bytes
Prenosov: 2086


 Povezave

  ●  TD Negova
  ●  Škofija M.Sobota
  ●  Pomurski sejem
  ●  KULTprotur
  ●   Čebelarsko društvo
       P.Dajnko G.Radgona
 Informacije

  ●  Vreme
  ●  Ceste
  ●  Borza
Spremljate nas v naslednjih kabelskih sistemih:

●  Gornja Radgona
●  Apače
●  Radenci
●  Ljutomer
●  Beltinci
●  Tišina
●  Veržej
●  Teleing v digitalni shemi 562 Mhz kanal 89
●  Križevci pri Ljutomeru
●  Sv.Jurij ob Ščavnici
●  Ormož
●  Ptuj
  TV SRK-11   ©   Vse pravice pridržane