Podjetje   |   Kontakt   |   Cenik   |   Oglasi   |   Etični kodeks                                                                                                 
  
TV srk-11
Gospodarstvo Kultura Šport Zanimivosti Kronika Cerkev Politika

Franciju so poleg Slovencev, voščili predvsem Francozi in Nemci
9.9.2019Osrednji radenski hotel Radin je ob izteku letošnjega poletja, med drugimi gosti od blizu in daleč, gostil še posebej pisano druščino, ki se je zbrala na proslavi lepega, okroglega življenjskega jubileja, priznanega upokojenega poslovneža – podjetnika Francija Jerebica iz Rihtarovcev, dober streljaj iz Radencev. Poleg nekaj sosedov iz Rihtarovcev in okolice, je na proslavo 80. rojstnega dneva največ gostov, predvsem sorodnikov in prijateljev, prišlo iz Nemčije in Francije, kjer je Franci prebil večji del svojega dosedanjega plodnega in ustvarjalnega življenja. In prav same Francijeve pozitivne vrednote so se potrdile tudi z obiskom na njegovem jubileju, saj vsi cenijo tisto kar posameznik ustvari in nenazadnje pusti za seboj.

Franc Jerebic je bil rojen konec avgusta 1939 v Rihtarovcih. Osnovno šolo je končal v Radencih in se zaposlil na domači kmetiji. Po poroki, z Erno Adanič iz Lutvercev (okolica Gornje Radgone), pomladi 1962, sta začela živeti v Rihtarovcih, a že po prvem letu odšla trebuhom za kruhom v Nemčijo, kjer sta preživela večino svojega življenja. V zakonu so se jima rodili štirje sinovi: Feliks, Franc, Daniel in Patrik. Sedaj so že vsi odrasli in imajo svoje družine, tako da se je Ernino in Francijevo potomstvo razpršilo od pomurskih Rihtarovcev do Nemčije in Francije. Tako najstarejši Sin Feliks živi v Rihtarovcih, kjer pridno obdeluje polja in gospodari na večji kmetiji. Sin Franc z ženo živi v Saarbrücknu v Nemčiji. Sin Daniel živi z družino v Franciji in najmlajši sin Patrik živi z družino ob Mancheimu v Nemčiji. Vsi trije so seveda cenjeni in spoštovani na zahodu, enako kot tudi njuna starša.

„Najino srečo zdaj še posebej bogatijo vnuki: Darja, Patricija, Tibot in Zou, ter pravnukinje Tiara, Tjan, Sofija, ki pogumno nadaljuje že najin četrti rod. Z mojo Erno sva preživela že 57 skupnih let v delu, skrbi za družino, sožitju in ljubezni. Zdaj uživava ob uspehih in sreči najinih najdražjih, ki so nam v največje zadovoljstvo“, nam je razkril slavljenec Franc, ki skupaj s svojo življenjsko sopotnico, upravičeno uživata sadove svoje ljubezni, in svojega trdnega dela v preteklosti. Za zdravje in dobro voljo, rada nazdravita z Zlato radgonsko penino, kot tudi tokrat, ko so ob okroglem Francijevem jubileju, nazdravili z vsemi katere imata najraje.    
    


Mobilna srk-11.si
Novice v gibanju
Novice in zanimivosti v vsakem trenutku na
svoji mobilni napravi !
 
Android
Aplikacija za vse uporabnike telefonov,
ki imajo naložen operacijski sistem
Google Android

Velikost: 264850 bytes
Prenosov: 2167


 Povezave

  ●  TD Negova
  ●  Škofija M.Sobota
  ●  Pomurski sejem
  ●  KULTprotur
  ●   Čebelarsko društvo
       P.Dajnko G.Radgona
 Informacije

  ●  Vreme
  ●  Ceste
  ●  Borza
Spremljate nas v naslednjih kabelskih sistemih:

●  Gornja Radgona
●  Apače
●  Radenci
●  Ljutomer
●  Beltinci
●  Tišina
●  Veržej
●  Teleing v digitalni shemi 562 Mhz kanal 89
●  Križevci pri Ljutomeru
●  Sv.Jurij ob Ščavnici
●  Ormož
●  Ptuj
  TV SRK-11   ©   Vse pravice pridržane