Podjetje   |   Kontakt   |   Cenik   |   Oglasi   |   Etični kodeks                                                                                                 
  
TV srk-11
Gospodarstvo Kultura Šport Zanimivosti Kronika Cerkev Politika

Kontrabant navdušil pred radgonskim mladinskim centrom
12.8.2019Po nastopih soboške zasedbe Valter Ego in radgonskega dua Darkmen, nato domačega kantavtorja Darka Horvata in kultne slovenske zasedbe „Na lepem prijazni“ ter Glasbene zasedbe Take Nine Orchestra, se je pred Mladinskim centrom Gornja Radgona, z nastopom odlične „prekmurske“ glasbena skupine Kontrabant, ki je letos obeležila srebrni jubilej, 25-letnico obstoja in uspešnega delovanja, nadaljeval in končal brezplačni koncertni cikel RAP - Radgonsko poletje 2019. Čeprav so vsi štirje večeri bili čudoviti in navdušujoči za različne skupine ljubiteljev glasbe, pa je prav nastop Kontrabanta, za mnoge bil vrhunec Radgonskega poletja, ki je za organizatorje iz Zavoda za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur gotovo zadetek v črno, čeprav so nekateri glasbeniki morali nastopati predvsem zase in peščico obiskovalcev.

Kot rečeno so tokrat v mestu penine in sejmov, na Radgonskem poletju 2019, gostili odlično „prekmursko“ glasbeno skupino Kotrabant, ki je letos pomladi obeležila, 25 let delovanja, in ki jo vodi Bela Szomi Kralj. Slednji je otroštvo in mladost preživel v Prekmurju, zdaj pa živi v osrednji Sloveniji. Na koncertu v Gornji Radgoni so med drugimi zapeli in zaigrali skladbe iz svojega pestrega repertoarja: Prekmurje, moje Prekmurje; Regrat u salat; Dal ti bom pesem; Sin Panonske sem ravnine, Fse san punčoku ponüco in druge. Zasedba ves čas ustvarja in nastopa v skladu s svojim imenom - tihotapec, saj glasbo „tihotapijo" z vseh vetrov in jo po svoje, temperamentno in z veliko energije in čustev, ponujajo publiki. Preigravajo lastne skladbe z uglasbeno poezijo, njihov repertoar pa se spogleduje tudi s tradicionalno etno glasbo, klasiko, ter z vrhunskimi predelavami nekaterih svetovnih rock uspešnic. Med skladbami je tudi precej takih, ki so z zvoki prekmurske ljudske glasbe, tako v slovenskem kakor tudi madžarskem jeziku, nekatere tudi v Romščini. Ustvarjajo avtorske skladbe na besedila različnih pesnikov. Pri svojem ustvarjanju pa se spogledujejo tudi s predelavo klasičnih skladb in rock uspešnic. Ob ustanovitvi skupine leta 1994 so bili člani skupine Vid Klančičar, Urh Vrenjak in Bela Szomi Kralj. Z leti se je zasedba spreminjala. Sedanji člani so ob Beli Szomi Kralju (vokal, harmonika, kitara) še njegov sin Pal Szomi (bobni, vokal), Matijas Severhen (bas, vokal), Gašper Povše (violina, mandolina, vokal), Dušan Železnikar (kitara, vokal), ter 13-letna Belova hčerka Kika Szomi Kralj (vokal, klarinet, kitara).

Ob tako kakovostnem koncertu v Gornji Radgoni, kjer je v tako pestri glasbeni paleti, gotovo vsakdo našel nekaj zase, je žalostno edino, da ni bilo več obiskovalcev. Prišlo je le nekaj deset tistih, ki so tudi običajno prisotni na različnih dogodkih in prireditvah v mestu penine in sejmov, žal pa tistih, ki vedno tarnajo, češ da se v mestu nič ne dogaja, spet ni bilo, očitno so zaspali že s kurami. Kakorkoli že, vsi pogoji za neizmerno uživanje, ob lepem in toplem večeru, ter vrhunski glasbi in dobri družbi, tudi poceni pijača (praktično po trgovskih cenah) so bili podani, a jih nekateri niso želeli izkoristi...    
    


Mobilna srk-11.si
Novice v gibanju
Novice in zanimivosti v vsakem trenutku na
svoji mobilni napravi !
 
Android
Aplikacija za vse uporabnike telefonov,
ki imajo naložen operacijski sistem
Google Android

Velikost: 264850 bytes
Prenosov: 2167


 Povezave

  ●  TD Negova
  ●  Škofija M.Sobota
  ●  Pomurski sejem
  ●  KULTprotur
  ●   Čebelarsko društvo
       P.Dajnko G.Radgona
 Informacije

  ●  Vreme
  ●  Ceste
  ●  Borza
Spremljate nas v naslednjih kabelskih sistemih:

●  Gornja Radgona
●  Apače
●  Radenci
●  Ljutomer
●  Beltinci
●  Tišina
●  Veržej
●  Teleing v digitalni shemi 562 Mhz kanal 89
●  Križevci pri Ljutomeru
●  Sv.Jurij ob Ščavnici
●  Ormož
●  Ptuj
  TV SRK-11   ©   Vse pravice pridržane