Brez težav so se povzpeli na prekmurski Triglav

Na 20. Valentinovem pohodu so se družili, zabavali in kurili kalorije.
Čezmerno sladkanje ob Valentinovem praznovanju dneva zaljubljenih je dobra stotnija ljubiteljev gibanja, rekreacije, zdravja in narave, na 20. Valentinovem pohodu, izkoristilo za kurjenje čezmerno vnesenih kalorij v telo. Tradicionalni pohod skupne dolžine okoli 13 kilometrov, ki ga je organiziral Zavod za turizem, kulturo in promocijo (ZTKP) Goričko iz Svetega Jurija, je potekal iz Sotine v občini Rogašovci, do Sotinskega brega (ali kugle kot ga imenujejo domačini), čudovitega hriba na skrajnem severnem delu Goričkega, ob meji z Avstrijo, ki je s 418 metri nadmorske višine najvišji vrh Prekmurja. Gre za zanimivo izletniško destinacijo, ki je med domačini ter turisti iz vse Slovenije ter sosednje Avstrije, priljubljena izletniška in pohodniška točka, in je tudi kontrolna točka Pomurske planinske poti.

Seveda je je dobremu vzdušju na pohodu veliko prispevalo tudi izjemno lepo in sončno vreme, predvsem pa čudovita okolica, kjer se narava že počasi prebuja. Vse skupaj se je začelo pri gostišču Valec v Sotini in že dobre pol ure pozneje so se pohodniki, po naravni poti znašli pri 17-metrskem razglednem stolpu na Kuglu (Sotinskem bregu), kjer jih je na nekoliko daljšem postanku čakal prigrizek in okrepčilo, kar so ponudili lokalni ponudniki domačih proizvodov. Nato so se pohodniki odpravili do zanimivih točk po okolici, kjer je med potjo bilo še kar nekaj postankov za okrepčila z domačimi dobrotami, na koncu, ko so se vsi „spustili v dolino“, ter šli še na drugi grič Serdiški breg, kjer so si ogledali zanimiv „Čebelji gradič“, nato pa je v domačem gasilskem domu PGD Sotina ob napitkih in topli malici sledilo še druženje in prijeten klepet.

Kot nam je v imenu organizatorjev povedala Gabrijela Gider, so izjemno zadovoljni s svojim tradicionalnim in sedaj še jubilejnim, 20. Valentinovim pohodom, ki se bo tudi v bodoče odvijal vsako leto, najbližjo soboto po Valentinovim. Na to jih enostavno silijo ljubitelji narave in pohodništva, ki se v tako lepem številu iz leta v leto, podajo na čudovit pohod...