Kristjan pred Svetozarjem in Bojanom

Ribiči so namakali ob dnevu državnosti in ujeli nad 170 kilogramov rib.
Čeprav smo letos praznovali 28. obletnico samostojnosti Slovenije, so radgonski ribiči na ribniku v Podgradu pripravili že 29. ribiško srečanje - tekmovanje posvečeno Dnevu državnosti in odhodu vojakov JLA iz Gornje Radgone. Omenjeno srečanje je tokrat na brežine ribnika ob ribiškem domu v Podgradu, ob lepem in sončnem večernem, pritegnilo 26 tekmovalcev, kar je lepo število glede na to, da so okrog potekale različne prireditve in dogodki. Poleg tekmovalcev pa se je srečanja udeležilo kar nekaj drugih obiskovalcev, ki pa niso namakali, a so se družili in navijali.

Vseh 26 tekmovalcev je v štirih urah (vmes je bila polurna malica) med 7,00 in 11,30 uro, skupaj ulovilo več kot solidnih 170 kilogramov rib, najbrž pa bi jih bilo še več, če nekaj tekmovalci ne bi ribe spustili v vodo pred tehtanjem. Zanimivo je, da so skoraj polovico vseh rib ujeli štirje prvouvrščeni tekmovalci. Na koncu se je zmage veselil Kristjan Sladič, ki je slavil pred Svetozarjem Markovičem in Bojanom Horvatom. Vsi trije najboljši so prejeli lepe pokale, ki jih je enako kot tudi prehodni pokala za zmagovalca Kristjana, je podelil predsednik Temeljne ribiške enote Gornja Radgona, Ivan Bolčina.

Končni vrstni red: 1. Kristjan Sladič (Spodnja Ščavnica) 27.780; 2. Svetozar Markovič 17.060; 3. Bojan Horvat (oba Gornja Radgona) 15.420; 4. Aleš Sovec (Orehovci) 13.370; 5. Matjaž Perša (Gornja Radgona) 10.950; 6. Marjan Ploj (Podgorje) 10.200 itd.