NAMIZNI TENIS/
ČLANI IN VETERANI V PREKMURJU

Murska Sobota – NTK Sobota pripravlja to nedeljo (27.5.), zadnjo v mesecu maju, namiznoteniško prvenstvo Severovzhodne regije za člane, članice, veterane in ...
Murska Sobota – NTK Sobota pripravlja to nedeljo (27.5.), zadnjo v mesecu maju, namiznoteniško prvenstvo Severovzhodne regije za člane, članice, veterane in veteranke, za sezono za sezono 2006/07. Na tekmovanju, ki se bo ob 9.00 uri v športni dvorani OŠ III v Murski Soboti, ne bo nobenih omejitev. Tako v članski kot v veteranski konkurenci se igra posamično za moške in ženske ter dvojice v obeh konkurencah in mešano. Pri članih ni starostnih omejitev, pri veteranskem delu tekmovanja, pa morajo registrirani udeleženci biti starejši od 40 let, neregistrirani igralci in igralke pa so lahko mlajši. Pri veteranih se sicer igra v več starostnih kategorijah posamezno in dvojice.
Vse discipline se igrajo na izpadanje od začetka do konca. Poraženci prvega kola posamezno, odigrajo še tolažilni turnir. Vse partije se igrajo na tri dobljene nize. Po prejetih prijavah bo regijski selektor glede na točke in uvrstitve na jakostni lestvici NTZS določil nosilce zanimivega tekmovanja v prekmurski prestolnici.
Organizator bo za za prva mesta v vseh disciplinah podelil pokale, za druga tretja in četrta mesta pa medalje. Vsekakor so tukaj tudi bogate praktične nagrade za najboljše (TV sprejemnik, DVD predvajalnik, vikend počitnice, apartmaji, izleti in še veliko praktičnih nagrad). Ker pa se isti dan v Zagrebu igrajo finalni obračuni na svetovnem namiznoteniškem prvenstvu, bodo organizatorji v dvorani namestili televizor, za tiste, ki bi si želeli finale ogledati, ker menijo, da se za eno tekmo ne izplača potovati v Zagreb. „Zato vsem udeležencem priporočam, da si svetovno prvenstvo v živo ogledajo kateri dan med tednom, ko bodo tekme čez celi dan in bo možno videti več najboljših na delu, finale pa potem v okviru našega tekmovanja“, pravi v imenu organizatorjev Mitja Županek.