NAMIZNI TENIS/KONČAN EKIPNI DEL EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA MLADINO

DVA NASLOVA V RUSIJO, PO EN V NEMČIJO IN ANGLIJO. Slovenci in Slovenke so po ekipnem delu lahko zadovoljni…
Bratislava – Po včerajšnjem (sreda) prostem dnevu, ko je nad 1000 namiznoteniških igralcev in funkcionarjev iz cele Evrope predvsem komentirali dosežke v ekipnem delu jubilejnega 50. evropskega prvenstva za namiznoteniško mladino, se bo tekmovanje v slovaški prestolnici, danes nadaljevalo s posameznimi dvoboji ter tekmovanju parov. Sicer pa potem, ko je končan ligaški del tekmovanja so lahko najbolj zadovoljni v ruskih vrstah, saj so njihove kadetinje in mladinke osvojile dve zlati evropski medalji. Po ena je pripadla Nemcem (kadeti) ter Angležem (mladinci). Z doseženim v ekipnem delu so vsekakor lahko zadovoljni tudi v slovenskih vrstah, čeprav obstaja grenek priokus, da bi se lahko doseglo še več. Vse štiri selekcije so se namreč imele možnost uvrstiti celo med 16 najboljših ekip na stari celini, toda samo po eno poraz je zadostoval za nekoliko slabše dosežke. Kljub temu uvrstitve mladink na 17., kadetov na 18., kadetinj na 19. ter mladincev na 23. mesto je realno več kot so mnogi pričakovali. To je v skupnem seštevku boljše tudi od predhodnega prvenstva, ki je lani potekalo v Sarajevu. Ne smemo pa prezreti niti dejstva, da so celo naši južni sosedje Hrvati, kjer so pogoji za delo bistveno boljši, dosegli slabše rezultate kot naši fantje in dekleta.
Izmed naših fantov in deklet kaže tokrat predvsem omeniti Jana Žibrata, ki je v ekipnem delu prvenstva igral fenomenalno, saj je od skoraj dvajsetih odigranih tekmah utrpel samo en posamični poraz ter dva v dvojicah. Škoda je samo, da je edini posamični poraz preprečil Jana in soigralce, da bi osvojili 17. mesto, in bi prihodnje leto, enako kot mladinke v italijanski Terni, igrali v prvi jakostni skupini. Vsekakor so se izkazali še nekateri posamezniki, ki pa imajo možnost dodatnega popravnega izpita tudi v dvojicah in posamezno. Žal pa že znani žreb kaže na to, da je težko pričakovati kakšno medaljo, toda ob pogojih v katerih trenirajo in igrajo naši mladi igralci in igralke, bi tudi vsaka uvrstitev med 16 ali celo osem najboljših bil odličen dosežek. Upajmo samo, da bo čim več izmed naših 14 mladih igralk in igralcev, čim dlje ostalo v igri, saj se prvenstvo končuje šele v nedeljo, 22. julija...
Končni vrstni red 50. evropskega prvenstva za mladino (Bratislava, 13. do 22. julija 2007): Mladinke: 1. Rusija, 2. Romunija, 3. Poljska, 4. Francija..., 17. Slovenija.
Mladinci: 1. Anglija, 2. Češka, 3. Turčija, 4. Rusija..., 23. Slovenija.
Kadetinje: 1. Rusija, 2. Madžarska, 3. Francija, 4. Slovaška..., 19. Slovenija.
Kadeti: 1. Nemčija, 2. Francija, 3. Madžarska, 4. Švedska..., 18. Slovenija.