Prijatelji so se spet „udarili“ na asfaltu

KMN Panonska znova premočen za Okrožno sodišče MS.
Gotovo je vsem jasno, da je mali nogomet, bodisi na travi, na asfaltu ali v dvorani na skrajnjem severovzhodu države, zelo priljubljen. Igrajo ga že mladi, odrasli in tudi veterani, nekateri bolj resno in „profesionalno", v različnih ligah in na turnirjih, mnogi pa predvsem ljubiteljsko in iz lastnega zadovoljstva. In prav takšna je bila tekma, ko so se prijatelji iz Murske Sobote in okolice, udarili na asfaltnem malonogometnem igrišču ob Partizanu v prekmurski prestolnici. Na različnih straneh sta stali ekipi Okrožnega sodišča Murska Sobota in ena najstarejših najbolj znanih malonogometnih ekip na na širšem območju Pomurja sploh, KMN Panonska. Čeprav so „profesionalci", ki igrajo v eni najmočnejših lig asfaltnih lig na skrajnjem severovzhodu države, nastopili v nekoliko kombinirani ligi, članov in veteranov, so bili pravosodni organi znova nemočni. Posebej suvereni so bili člani KMN Panonska v prvem delu prvega polčasa, ko so že po slabih desetih minutah vodili 3:0. Šele takrat so se tudi „sodniki" prebudili in se nekoliko bolje upirali, ter do polčasa znižali na 2:3. Na njihovo žalost je daljša klop in predvsem razpoložena Niko Regvat in Damjan Žilavec, ki sta skupaj dosegla devet zadetkov, botrovala k temu, da je v drugem polčasu bilo še hujše. Spet so „Panonci“ hitro dosegli tri zadetke, nato še tri in na koncu je bil izid kar visok, saj je tudi ekipa pravosodja imela kar nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili.

Med tekmo je sicer bilo tudi nekaj iskric, in je sodnik Oste Bakal (Gornja Radgona) nekoliko moral hladiti ogrete glave. Kljub vsemu se je pozneje vse skupaj pozabilo, ob špricarju, bograču in prijetnem klepetu ter druženju. In prav to je, poleg razgibavanja in rekreacije po napornem delu, najpomembnejše na tovrstnih srečanjih.

KMN Panonska – Okrožno sodišče MS 9:4 (3:2)

Strelci: Niko Regvat 5, Damjan Žilavec 4 za KMN Panonska; Denis Horvat 2, Tomaž Pavel in Srečko Vinkovič po 1 za Okrožno sodišče MS.

KMN Panonska: Uroš Špiclin, Ivo Bohar, Feliks Nemec, Damjan Žilavec, Jože Bavčar, Denis Žido, Matej Šinko, Danilo Markovič, Niko Regvat. Trener: Janez Sobočan.

Okrožno sodišče MS: Stanislav Jug, Milan Regvat, Denis Horvat, Srečko Vinkovič, Tomaž Pavel, Igor Vogrin, Tine Novak. Trener: Milan Regvat.