Angleški pianist zaigral na 110. letnici PGD Rožički Vrh – Stanetinci

Gasilci s koncertom slovenskega zeta, pianista Felixa Tennie iz Oxforda, proslavili visok jubilej.

V Kocbekovi dvorani Kulturno upravnega središča, v Sv. Juriju ob Ščavnici, je potekal koncert pianista dr. Felixa Tennieja iz Oxforga v Angliji, rojenega sicer v nemškem Hamburgu, s katerim je PGD Rožički Vrh – Stanetinci, proslavilo visoki društveni jubilej, 110. letnico svojega obstoja in delovanja. Koncerta, so se ob drugih obiskovalcih udeležili tudi župan občine sv. Jurij ob Ščavnici Andrej Vrzel, predsednik in poveljnik PGD Rožički Vrh-Stanetinci, Marjan Kraner in Damjan Kolmanič. Med obiskovalci je bilo tudi več glasbenikov, ki so se udeležili koncerta. Tako smo med drugimi srečali znana glasbenika, Olgo in Franeka Radoliča.

V več kot uro trajajočem koncertu je pianist dr. Felix Tennie, katerega je predstavila moderatorka Nika Jurkovič, zaigral skladbe J. Brahmsa, L. van Beethovena, C. M. von Vebera in R. Schumanna. Njegov nastop je občinstvo nagradilo z glasnim aplavzom. Da je občinstvo uživalo ob njegovem nastopu, pove tudi dejstvo, da se je moral pianist ponovno usesti za klavir in zaigrati nekaj dodatnih klavirskih skladb.

Ob koncu koncerta so se pianistu za izvrsten nastop zahvalili ter mu izročili spominska darila župan Andrej Vrzel, ter predsednik in poveljnik PGD Rožički Vrh-Stanetinci Marjan Kraner in Damjan Kolmanič. Omeniti kaže, da je bil koncert pianista dr. Felixa Tennie, ki je predavatelj na univerzi v Oxfordu, že drugi v tej dvorani. Kot nam je povedal, je vesel, da lahko nastopa v krajih od koder izhaja njegova žena dr. Iris Tennie, rojena Kramberger.