Dočakala zlato poroko

Ana in Ivan Gerlica obeležila lep skupni življenjski jubilej.

„Naša velika želja je bila, da bi se »včakala« svoje zlate poroke“, sta nam povedala Ana in Ivan Gerlica iz Segovcev v Apaški dolini, ki sta skupaj s svojimi najbližjimi in prijatelji praznovala 50 let skupnega zakonskega življenja. Tako kot pred petdesetimi leti, sta tudi tokrat ob zlati poroki stopila pred matičarja in pred oltar. Civilni obred, ki je potekal v Gornji Radgoni, je opravil matičar Mirko Ferenc. Cerkveni obred, ki je potekal ob zahvalni maši za srečen zakon, pa je opravil apaški župnik Janez Ferencek, ki je zakoncema namenil kar nekaj lepih besed.


Slavljenka Ana se je rodila leta 1949 v Kresnici pri Šentilju. Že kot otrok je bila vezana na delo na zemlji, kar jo je spremljalo celo življenje. Tako se je po poroki posvetila družini in skrbi za gospodinjstvo, ob tem pa je bila pripravljena prijeti za vsako kmečko delo. Želela si je ustvariti družino, zato se je leta 1949 poročila z Ivanom Gerlica, ki se je rodil leta 1947 v Vratji vasi. V zakonu so se jima rodili trije otroci, od katerih je eden že umrl. Živita še hčerka Tatjana in sin Aleksander, ki sta si ustvarila družini. Zlatoporočenca danes razveseljuje sedem vnukov in trije pravnuki, kateri ju radi obiščejo. Mož Ivan je sicer bil večino delovne dobe zaposlen kot zidar v KK Črnci, po potrebi pa je bil tudi traktorist. V času zakona sta si v Segovcih kupila parcelo in si z veliko odrekanja tam zgradila dom, v katerem sedaj uživata na jesen življenja. Seveda je gradnja doma, ker je zidar, v večini šla skozi Ivanove roke, pri delih pa so jima pomagali tudi prijatelji. Ker sta še pri moči še redita po enega prašiča, za domače koline, na katerih se zberejo njuni najbližji. V preteklosti sta redila tudi zajce, sedaj pa le še piščance ter kokoši za domača jajca.


Na vprašanje, kaj ju je najbolj vezalo vseh 50 let, sta dejala, da so to bili otroci, ljubezen, delo in medsebojno zaupanje. Ivan je ljubitelj motorjev ter je član Moto kluba Atila-Kapela, Ana pa se rada posveča branju knjig in časopisov. V hišo tako prihajajo Slovenske novice in trije tedniki, še največ veselja pa jima pripravijo obiski njunih otrok z družinami.