Naj rdečko je pridelal Ladislav Sovdat

Četrtič so ocenjevali domača rdeča vina z brajd, kjer je aktualno zmagovalec vino z brajde pokojnega pisatelja Miška Kranjca.
V okviru praznovanja 25. občinskega praznika občine Sveti Jurij ob Ščavnici, so med drugimi dogodki in prireditvami potekala tudi različna ocenjevanja. Tako je tudi Društvo vinogradnikov Radgonsko – Kapelskih goric pripravilo 4. ocenjevanje domačih (samorodnih) rdečih vin, večinoma z brajd, ali pravilneje, kot nas je strokovno poučil predsednik Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric in ocenjevalne komisije, Milan Kolarič, fermentirane alkoholne pijače iz rdečega grozdja. V prostorih KUS Sveti Jurij ob Ščavnici je strokovna komisija, katero jo vodil omenjeni vinski vitez Milan Kolarič (zraven so bili še člani: Zlatko Borak, Zvonko Fleisinger, Janez Mir in Ivan Janez Pučko), pod budnim očesom vinske kraljice DV Mala Nedelja, Martina X., Danielle Kosi, ki je nadomeščala odsotno Vinsko kraljico Radgonsko-Kapelskih goric, Katjo Klobasa, ocenila 21 vzorcev. Kar 19 vzorcev je bilo od pridelovalcev iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici, dva pa tudi od drugod.

Izmed pridelovalcev iz domače občine je bilo najbolje ocenjeno rdeče vino Ladislava Sovdata iz Grabonoša, pred vinom Marjana Kranerja z Rožičkega Vrha in Franca Horvata iz Kraljevcev. Župan Anton Slana bo Sovdatovo vino mimogrede koristil za protokolarne namene. Sicer pa je najvišjo oceno med vsemi pridelovalci prejelo rdeče vino občine Velika Polana, z Miškovega lugaša (brajda pisatelja Miška Kranjca op.p.), ki je slavilo pred omenjenim Ladislavom Sovdatom in skupno tretjeuvrščenim Francem Čehom z Ivanjskega Vrha.