Poleg treh diplom, kar 32 plaket

Učenci Glasbene šole Gornja Radgona so končali še eno uspešno leto.
Za Glasbeno šolo (GŠ) Gornja Radgona je še eno uspešno leto. Učenci in njihovi učitelji so se namreč tudi v iztekajočem šolskem letu 2018/19 v velikem številu udeležili kar šestih zahtevnih domačih in tujih glasbenih tekmovanj. V solo kategorijah in komorni skupini trobil je tekmovalo 20 mladih glasbenic in glasbenikov, ki so prejeli skupaj kar 35 odličij, in sicer 17 zlatih, 14 srebrnih in eno bronasto plaketo ter tri diplome.

Na omenjenih tekmovanjih so v tem šolskem letu nastopali: Gašper Mauko, Tilen Kupčič, Mai Hakl, Filip Stanek (komorna skupina s trobili, mentor Jani Lorber); Nejc Zavratnik in Živa Ficko (saksofon, mentor Rok Volk); Lukas Grum in Eva Kurbos (flavta, mentorica Marija Đurić); Tia Lipič Stanek (klarinet, mentorica Kaja Smogavec); Daša Zorman, Nika Kralj, Urška Subašič (petje, mentorica Nataša Trobentar Majcen); Kristijan Ornik (diatonična harmonika, mentor Viktor Malec); Jurij Dumić in Tamara Šijanec (kitara, mentor Samo Ismajlovič); Maks Korošec (kitara, mentorica Klavdija Kovič); Ella Šuman (klavir, Anastazija Vezonik Ribić); Lucy Nepužlan Hajdinjak (klavir, Suzana Djokič); Neli Zelko (violona, mentor Dejan Zorman); Urban Mauko in Filip Stanek (trobenta, mentor Jani Lorber).

In na letnem zaključnem koncertu GŠ Gornja Radgona, ki je potekalo v dvorani omenjene šole, so ravnatelj šole, Tomaž Polak, ter župana občin Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici, dr. Andrej Steyer, oz. Anton Slana, podelili listine in nagrade s tekmovanj ter iskreno čestitali vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem za dosežene odlične rezultate. Hkrati se je ravnatelj Polak, zahvalil za ves vložen trud in opravljen dodatni pouk, ki je potekal velikokrat tudi ob vikendih. „GŠ Gornja Radgona, kot prepoznaven zavod s tradicijo, obiskujejo nadarjeni učenci, ki s strokovno izobraženimi in motivirani pedagogi, konstantno že več let posegajo po najvišjih rezultatih. Ob vseh tekmovalnih uspehih smo v javnem zavodu GŠ GR še posebej ponosni na odločitev, da učenca kitare Tamara Šijanec in Jurij Dumić, katerih mentorja sta Samo Ismajlovič – kitara in Andrej Tibaut - SFG, začeto glasbeno izobraževanje nadaljujeta na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, saj sta uspešno opravila sprejemni preizkus glasbenega znanja na omenjeni instituciji“, je dejal ravnatelj Tomaž Polak.

Sicer pa so vsi učenci v iztekajočem se šolskem letu sodelovali na javnih nastopih, koncertih in revijah v okviru domače šole, pomurske regije kakor tudi na širšem državnem in mednarodnem območju. Na petdesetih javnih predstavitvah so mladi umetniki iz radgonske GŠ predstavili kar 1400 glasbenih točk. Ob tem kaže dodati, da so najbolj perspektivni učenci v mesecu aprilu 2019 posneli zgoščenko za lasten in šolski arhiv. Cilj sodelovanja na koncertih in tekmovanjih pa niso samo osvojeni rezultati, ampak odkrivanje in vzpodbujanje mladih talentov k dodatnemu delu, poglobitvi znanja ter predstavitev njihovih sposobnosti na višjem nivoju. Med učitelji pa izmenjava izkušenj in znanj, kar je ključnega pomena za nadaljnje uspešno pedagoško delo. Nenazadnje pa so rezultati iz tekmovanj vsem nam dober kompas, ki kaže, v katero smer in s kakšno dinamiko se odvija njihovo poslanstvo.

Mimogrede pa, finale letošnjega šolskega leta je bila izvedba tradicionalne glasbeno – plesne prireditve „Večer v mestu 2019“, na parkirišču Kompas shopa v Gornji Radgoni, kjer se običajno zbere več sto ljubiteljev dobre glasbe.