Adventni venec krasi središče Cerkvenjaka

Ko krajani držijo skupaj vse akcije, so uspešne na zadovoljstvo vseh.

Središče Cerkvenjaka ob Johanezovi kapelici že peto leto krasi adventni venec, ki ga vsako leto izdela in postavi Turistično društvo Cerkvenjak. Tako je bilo tudi letos, ko so adventni venec, kot vedno doslej, izdelali pri predsedniku TD Cerkvenjak, Alojzu Zorku. Pri delu je sodelovalo kakšnih 20 članic in članov društva, ki so zavzeto delali pri nastajanju venca. S tem se je znova potrdilo, da ni težav pri realizaciji različnih skupnih akcij, če krajani držijo skupaj. Že ob izdelavi venca so bili udeleženci akcije deležni sladkih dobrot, manjkalo pa ni niti tekočih okrepčil. In ob vsem tem ni treba posebej poudarjati, da je bilo nadvse prijetno vzdušje. Ko je bil venec narejen, so ga možje z rokami nosili približno 500 metrov do Johanezove kapelice, kjer so ga postavili na v naprej postavljene količke.

Organizatorji so zraven povabili tudi domačega župnika Janka Babiča, ki je adventni venec, kot se spodobi, blagoslovil. Ker je to tudi »velik« dogodek za občino, sta se postavitve venca udeležila tudi podžupan ter župan občine Cerkvenjak, Andrej Kocbek in Marjan Žmavc, ki je pohvalil izdelovalce venca, da so znova pripravili prijetno prednovoletno vzdušje. Zraven je bil tudi poslanec v DZ RS Franc Breznik, ki je prav tako čestital turističnemu društvu, da na tak način poskrbi za prijetno vzdušje v adventu. Župnik Janko Babič pa je ob blagoslovu dejal, da je postavljeni adventni venec tisti, ki pove, da se nahajamo v adventu in se približujemo božiču in novemu letu.

   Po postavitvi adventnega venca je predsednik TD Cerkvenjak Alojz Zorko povabil vse prisotne na njegov dom, kjer je njegova žena Danica za vse skuhala odličen pasulj in kavo. To je bila nekakšna zahvala za trud pri izdelavi venca, dogajanje pa se je nato razvilo v veselo druženje.