Od Castoola do Kodile, Varisa, Arconta in Medicopa

Izbrali so naj... pomurska podjetja za leto 2019.

    Tednik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta že četrto leto zapored izbrala naj... pomurska podjetja minulega leta. V akciji so tudi tokrat nagradili podjetja, razvrščena v šest kategorij, ki so s svojim delom presegala povprečje in bila uspešna tako na regijski, nacionalni kot tudi svetovni ravni. 


Najboljša pomurska podjetja leta 2019 so: 


Naj… mikro podjetje: Castoola (Murska Sobota)

Naj… malo podjetje: Kodila Markišavci).

Naj… srednje veliko podjetje: Varis (Lendava)

Naj… veliko podjetje: Arcont (Gornja Radgona)

Naj… zaposlovalec: Medicop (Murska Sobota)

Naj… podjetje po mnenju bralcev Vestnika: Cana Royal Water (Serdica).


Podjetje Castoolo sestavlja mlada ekipa, ki se ukvarja s ciljanim televizijskim oglaševanjem. Njihov trg je za zdaj v celoti tujina, verjamejo pa, da se bo tudi slovenski v prihodnjem letu toliko razvil, da bodo svoje storitve ponujali tudi doma.


Podjetje Kodila je znano po tradiciji in izdelkih prekmurske kulinarike, tako v Sloveniji kot zunaj naše države. V tridesetih letih so v družbi razvili proizvodnjo, trgovino, restavracijo in postali turistična destinacija.


V lendavskem Varisu sledijo cilju, da postanejo vodilni evropski proizvajalec inovativnih in kakovostnih gotovih kopalnic. V nekaj letih so obseg proizvodnje skoraj potrojili, pospešeno pa tudi investirajo.


Radgonski Arcont, največji evropski proizvajalec bivalnih enot, je najboljše veliko podjetje lanskega leta. Uspešno poslovanje želijo tudi v prihodnjem letu ohraniti, okrepiti pa inženirsko ekipo in vlogo znotraj skupine.


Medicop se je lani jeseni preselil v nove prostore, ponudil pa tudi dodatna delovna mesta. Kader zaradi povečanega obsega proizvodnje iščejo nenehno, njihovi zaposleni pa so tudi iz drugih delov Slovenije, kar za Pomurje ni ravno značilno.


Bralci Vestnika in uporabniki spletne strani vestnik.si pa so med desetimi kandidati za najboljše podjetje izbrali Cano Royal Water. Zgodba polnjenja in prodaje vode iz goričkih globin se je začela januarja lani, trenutno pa imajo v ponudbi štiri različne vode.


Razmere žal niso dopuščale slovesne podelitve nagrad, na kateri smo načrtovali nagovor predsednika države Boruta Pahorja in gospodarstvenikov, so pa vse to zbrali v posebni prilogi, v kateri Pomurci najdejo tudi predstavitve najboljših in drugih nominiranih podjetij.