MLADI GLASBENIKI
PRESEGAJO PRIČAKOVANJA

Zakaj je navdušen mag. Marjan Žula, ravnatelje Glasbene šole Radgona?...
Iztekajoče se šolsko leto bo gotovo med tistimi, ki bodo z zlatimi črkami vpisani v zgodovini Glasbene šole Gornja Radgona, kajti mladi radgonski glasbeniki, ki prihajajo iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici ter tudi od drugod, so se odlično izkazali na številnih takšnih in drugačnih tekmovanjih. Ob tem so navdušili mnoge ljubitelje glasbe na različnih drugih nastopih. In če odmislimo uspehe učencev Glasbene šole Gornja Radgona v letošnjem šolskem letu, na tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije , mednarodnem tekmovanju v Beogradu ter odličnih uvrstitvah kitaristov na tekmovanju Mörski festival kitare 2007, o čem je javnost že seznanjena, ne moremo, da ne bi omenili še druge dosežke. V minulih dneh so namreč mladi glasbeniki zopet potrdili svoje kvalitete na štirih novih tekmovanjih, ter so dosegli mnoge odlične rezultate.
Tako je na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev in komornih skupin s harmoniko, Duo harmonik Tadeja Jerman (OŠ Apače) in Teja Vogrin (OŠ Negova), osvojil drugo nagrado. Enak uspeh je dosegel tudi Trio »B« Benjamin Majc, Blažka Gaberc in Blaž Domanjko (vsi OŠ Gornja Radgona), dokler je tretjo nagrado osvojil komorni duo Aleksandra Škrilec (OŠ Radenci) in Jan Juršnik (OŠ Gornja Radgona). V srbskem Požarevcu, na mednarodnem tekmovanju pihalcev je Ines Wolf (OŠ Gornja Radgona), flavta osvojila 3. nagrado. Na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev in komornih skupin s harmoniko v Moravskih Toplicah sta duo harmonik Tadeja Jerman (OŠ Apače) in Teja Vogrin (OŠ Negova) ter komorni duo Aleksandra Škrilec (OŠ Radenci) in Jan Juršnik (OŠ Gornja Radgona), osvojili drugi nagradi. Še večji uspehi so doseženi na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov – Ithaka v Ljubljani, saj je: Urška Kurbos, trobenta (OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici), osvojila priznanje; Blaž Domanjko, kitara (OŠ Gornja Radgona), ter Danaja Habjanič, kitara (OŠ Gornja Radgona), 2. nagrado, Jana Fridau, kitara (OŠ Gornja Radgona) pa se je okitila s 1. nagrado.
„Vsem dobitnikom žlahtnih odličij oz. vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem: Mariji Purnomo, Olgi Radolič, Klavdiji Kovič, Mariji Djurić, Tomažu Polaku in Samu Ismajloviču, lahko samo iskreno čestitamo“, prav ravnatelj Glasbene šole Gornja Radgona, mag. Marjan Žula.