BIANKA FERŠ DRŽAVNA
PRVAKINJA V DISCO
DANCE PLESIH

ŽELI SI LEPE UVRSTITVE NA SVETOVNEM PRVENSTVU...
Petošolka Bianka Ferš iz Gornje Radgone nedvomno sodi med najboljše mlade slovenske plesalke disco dance plesov. Čeprav je stara šele dobrih deset let, je Bianka že osem let plesalka, zadnje dve leti pa še dosega izvrstne uspehe na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Vsekakor ji je največji dosedanji uspeh, osvojitev naslova državne prvakinje v solo, ter naslova državne podprvakinje v parih. Na državnem prvenstvu v Radovljici, kjer je v njeni konkurenci pionirk disco dance, nastopilo okoli 20 vrstnic iz cele države, je mlada Radgončanka „pometala“ s konkurenco. Na njene dosežke sta posebej ponosna mama Aleksandra, ki je tudi bila strastna plesalka, ter oče Tomi, potem dedek in babica, stric Robi, ki je tudi plesni učitelj, in mnogi drugi svojci, ki kljub takšnim dosežkom še vedno sami skrbijo za mnoge finančne izdatke, ki predvsem pri treningih (ena individualna ura stane 20,00 evrov op.p.), posebej plesnih kostimih in podobno, morajo veliko plačevati. In šele sedaj, pred drugim nastopom na svetovnem prvenstvu so skušali pridobiti kakšnega sponzorja.
Vsekakor, ne le sebi, temveč tudi mami, očku, dedku in babici, povzroča Bianka veliko dodatnega dela in odrekanja, saj jo morajo dva do štirikrat tedensko peljati iz Gornje Radgone, na plesne vaje v Mursko Soboto, kjer že osem let vadi pri Plesni šoli Urška. Začela je ko je bila stara komaj poltretje leto, kar je redkost ne pa tudi presenečanje. Na ples jo je navdušila mama, ki je tudi rada plesala ter stric Robert Habjanič, ki uči ples prav pri Plesni šoli Urška. „Prej sem samo vadila, zadnje dve leti pa tudi tekmujem. Na lanskem DP sem bila sedma, na svetovno prvenstvo pa sem potovala v skupini, kjer smo bile med 14. in 16. mestom, kar je soliden izid. Letos pa sta bile uvrstitve na DP bistveno boljše, in sicer solo sem bila prva, v paru s Tjašo Štornik iz Murske Sobote, pa druga“, nam je razlagala mlada plesalka, ki verjame, da bo uspešna tudi na Svetovnem prvenstvu na Češkem, kamor se je odpravila sredi prejšnjega tedna. Na tridnevnem tekmovanju bo nastopila v obeh konkurencah (solo in v parih), nekoliko pa se boji samo treme.
Sicer pa Bianka ne pleše samo disco dance plesov, temveč tudi latinsko – ameriške, ki jih trenira pri Plesni šoli Devžej v Murski Soboti, vsekakor pa se ne izogiblje niti drugih plesov. Je torej plesalka od glave do pete, ki namerava kmalu tudi sama pomagati sovrstnicam pri plesih. In zato lahko upravičeno pričakujemo, da se bo o njej kot plesalki, v naslednjih letih še veliko slišalo!