RADENCI: V PETEK
»ZVEZE IN PARTNERSTVA«

Prihajajo gledališčniki DKD Senovo in Rebeka Dremelj ...
Ta petek (18.5.), na predvečer največje rekreativno-športne prireditve, mednarodnega maratona treh src, se v Radencih tudi ljubiteljem dobre komedije obeta izjemen dogodek. V kongresni dvorani Term Radenci bo namreč ob 20,00 uri, na sporedu gledališka predstava, avtorja Toneta Partljiča: Zveze in partnerstva.
Za pomladno ogrevanje smejalnih mišic bo tokrat poskrbela gledališka skupina DKD Senovo, v komediji „Zveze in partnerstva“ pa blesti vsestranska Rebeka Dremelj. V vlogi prevajalke, intelektualke Maše, ki živi v stanovanju s svojo profesorsko mamo, s katero rešujeta probleme svojih in tujih moških, se je Rebeka odrezala odlično. Dekle je verjetno edina slovenska missica, ki ji uspeva ostajanje pod žarometi celo odlično, ne samo dobro. In zato tudi lahko pričakujemo prepolno dvorano v Radencih, čeprav lepota tokrat z Rebekino igro nima veliko, saj ji je vloga Maše pisana na kožo, in tukaj vsakogar s svojo igro nasmeje do solz.
Zveze in partnerstva je sicer sveža, lahkotna in aktualna komedija, v kateri med drugimi nastopa tudi Ernest Breznikar, ki je pred časom prejel Severjevo nagrado za najboljšega ljubiteljskega igralca. V sami komediji pa se prepleta veliko zanimivega in veselega, saj kot pravijo: Slovencu lažje razložiš, da je fižol rjave barve, kot pa razliko med besedama „zveza“ in „partnerstvo“. Ko šampanjec razkrije zamolčano skrivnost, potem se ne obeta nič dobrega. Na vasi v takih primerih šampanjec zamenja pivo, za dogodek pa je dovolj že veselica...