V PETEK PRVI FESTIVAL
 MLADIH POMURJA

Pričakujejo udeležbo nad 1000 srednješolcev in druge mladine
Dijaki Gimnazije Murska Sobota in Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota v sodelovanju z Mladinskim informativnim in kulturnim klubom (MIKK) Murska Sobota, Klubom prekmurskih študentov (KPŠ) ter društvom SPIK prvič organizirajo Festival mladih Pomurja. Prireditev bo potekala ta petek, 11. 5. 2007, v murskosoboškem parku. Kot pravi Željko Marušič, vodja organizacijskega odbora Festivala mladih Pomurja, je namen festivala združiti dijake vseh pomurskih srednjih šol. Zato se bodo festivala udeležili vsi dijaki Gimnazije Murska Sobota in Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota. S Srednje medicinske šole, Srednje kmetijske šole, Srednje šole za gostinstvo in turizem, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Gimnazije Lendava bodo prav tako prisotne posamezne skupine dijakov. Pripravljeni so številni kulturni, športni in izobraževalni dogodki, manjkalo ne bo niti druženja in zabave. Čez dan bodo potekale različne delavnice, zvečer pa bo na grajskem dvorišču koncert skupin Vlado Kreslin z Malimi bogovi, Zmelkoow in Clock-wise.
Na dan festivala bodo pred pivnico Zvezda, avtobusno in železniško postajo v Murski Soboti info točke, kjer se bo razdeljeval promocijski material, prav tako se bo dijake usmerjalo na prizorišče. Festival je namenjen predvsem dijakom, odprt pa bo tudi za vse ostale obiskovalce, podrobne informacije o dogajanju pa se nahajajo tudi na spletnih straneh. Ker so delavnice na festivalu namenjene zbliževanju in spoznavanju interesov dijakov, je udeležba na vseh delavnicah je brezplačna.
Nogomet: Dijaki se bodo pomerili v obvladovanju pretežno moške discipline, nastopile pa bodo tudi dijakinje. Tekmovanje so bo pričelo ob 11. uri na travnatem igrišču OŠ I. Murska Sobota; Streetball: Na tekmovanju se bodo pomerile ekipe s tremi igralci. Pričetek ob 11. uri na košarkaškem igrišču OŠ I. Murska Sobota; Odbojka: Ob 11. uri se bo na OŠ I. začelo v igranje odbojke; Plesna delavnica: Delavnica bo razdeljena na več delov, dijaki in dijakinje bodo lahko izbirali med različnimi tehnikami in zvrstmi plesov. Plesi bodo potekali skozi celoten dan. a) Standardni in latinsko-ameriški plesi bodo na grajski ploščadi (dunajski valček, polka, tango, samba, cha-cha-cha, jive, disco fox, blues, foxtrot, sotiš in šamarjanka), b) Hip hop, Break dance in orientalski plesi bodo v prostorih MIKK-a in na ploščadi pred soboškim gradom; Okrogla miza: Pobuda za ustanovitev Kluba pomurskih dijakov - Na okrogli mizi, ki se bo pričela ob 12. uri v prostorih MIKK-a, se bodo dijaki skupaj z gosti pogovarjali o možnostih in potrebah za ustanovitev Kluba pomurskih dijakov. Gostje bodo mag. Dominik Šteiner, direktor MIKK-a, Iztok Štefanec, predsednik KPŠ in Željko Marušič, pobudnik ideje o ustanovitvi Kluba pomurskih dijakov; Impro tekma: Ob 11. uri se bo pričela impro tekma, ki bo potekala v murskosoboškem parku; Risanje grafitov se bo začelo ob 11. uri v murskosoboškem parku. Dijaki se bodo lahko preizkusili v različnih tehnikah in spoznali osnovne prvine risanja grafitov, po koncu festivala bo organizirana razstava vseh del.
Delavnico bo vodil Gregor Purgaj; Literarna delavnica: Dijaki bodo v delavnici predstavili svoje izdelke (pesmi, zgodbe, spise, razprave o knjigah, kritike), po želji bo omogočena tudi razstava. Delavnico, ki bo potekala v parku na prostem, bo vodil Robert Titan Felix; Revija glasbenih skupin: Dijakom in širši javnosti se bodo na dvorišču murskosoboškega gradu od 12. ure naprej predstavile mlade neuveljavljene glasbene skupine; Miss in Mister festivala:
Prijavnice se bodo zbirali do 15. ure na dan festivala. Izbor bo potekal na osrednji prireditvi ob 18. uri. Nagrada za zmagovalca in zmagovalko je potovanje v Gardaland; Glasbena delavnica - Jam session: V prostorih MIKK-a bo od 14. ure naprej potekal Jam session. Instrumente je potrebno prinesti s sabo (razen bobnov in ojačevalca); Game of skate (rolkanje): V murskosoboškem kopališču bo od 11. ure naprej potekalo rolkanje....
Osrednja prireditev bo potekala ob 18. uri na grajski ploščadi. Predstavile se bodo posamezne delavnice, potekal bo izbor za Miss in Mistra festivala. Po končanih delavnicah sledi na grajskem dvorišču koncert s skupinami Vlado Kreslin z Malimi bogovi, Zmelkoow in Clockwise!