KAMPUŠ PROTI PETIMI IZZIVALCEM

Čeprav so mnogi pričakovali, da bodo letošnje lokalne volitve v občini Gornja Radgona zelo mirne in z malim številom kandidatov za župana, se to ne bo zgodilo. Še pred zadnjim dnevom, ko je še možnost ...
V Gornji Radgoni se bo za župana na oktobrskih volitvah potegovalo šest kandidatov Čeprav so mnogi pričakovali, da bodo letošnje lokalne volitve v občini Gornja Radgona zelo mirne in z malim številom kandidatov za župana, se to ne bo zgodilo. Še pred zadnjim dnevom, ko je še možnost vložitve kandidature, je namreč radgonska občinska volilna komisija prejela prijave šestih kandidatov, kar pomeni, da bo sedanji župan Anton Kampuš imel najmanj pet tekmecev. Najprej se je prijavil Stanko Rojko (Zares), sledil je Anton Kampuš (SD), ki ga podpirata tudi LDS in DeSUS, zraven pa so še: Ivan Kajdič (N.Si), David Roškar (SDS), Nataša Lorber (SMS), in tik pred iztekom roka se je za župansko kandidaturo odločil tudi Branko Kocbek (SLS).
Tako je očitno, da bodo županske volitve v Gornji Radgoni zelo vroče, čeprav so mnogi prepričani, da dosedanji župan Anton Kampuš, ki občino Gornja Radgona vodi že od leta 2002, ne bi smel imeti resnejših težav. Toda zadnjo besedo bodo imeli volivci, ki bodo svoje povedali v nedeljo, 10. oktobra in morebiti štirinajst dni pozneje. Vsekakor bo še bolj vroče pri volitvah za občinske svetnike, kjer v zadnjih letih večino dobivajo tako imenovane levosredinske stranke s Socialnimi demokrati na čelu. Tukaj bo še bolj negotovo, kajti poleg list, ki jih imajo „županske“ stranke, bosta zraven z močnimi listami še LDS in DeSUS, ter še nekatere manjše stranke, in seveda samostojne liste.