SPORNIH JE 12 GLASOV

V primerjavi z večino slovenskih občin, zlasti tistih, ki so župane dobili v prvem krogu volitev, 10.10., in kjer že sklicujejo prve seje občinskih svetov v novi sestavi, pa v ...
Kandidat za župana Moravskih Toplic Štefan Kodila zahteva ponovno štetje glasov nedeljskega, 2. kroga županskih volitev Moravske Toplice, 27. oktobra – V primerjavi z večino slovenskih občin, zlasti tistih, ki so župane dobili v prvem krogu volitev, 10.10., in kjer že sklicujejo prve seje občinskih svetov v novi sestavi, pa v nekaterih občinah še vedno imajo pomisleke glede volitev. In tako je med drugimi, tudi kandidat za župana občine Moravske Toplice, Štefan Kodila (SMS-Stranka mladih Slovenije – Zelena koalicija) je včeraj vložil ugovor zaradi nepravilnosti pri delu volilnega odbora in zahtevo za ponovno štetje glasovnic. Kodila od občinske volilne komisije (OVK) pričakuje razveljavitev volilnih rezultatov v tistih volilnih enotah, kjer bodo uradno ugotovljene grobe kršitve volilnega molka ter druge nepravilnosti, ki jih je zabeležila tudi policija.
»Za pritožbo in ugovor sem se odločil, ker me je čez 200 volivcev s klici in po elektronski pošti pozvalo k temu, ker smatrajo, da nisem izgubil pošteno. Želim odpraviti vse dvome in pridobiti uradno stališče pristojnih služb ter morebiti tudi upravnega sodišča. Z doseženo podporo volivcev sem izjemno zadovoljen. V 14 dneh sem iz 553 glasov pridobil dodatnih 1004, kar je resnično izjemen rezultat. Prepričan sem, da imam poleg polovične podpore, za seboj tudi večino tistih, ki v nedeljo niso prišli na volitve, zaradi zadržanosti in predvsem nezadovoljstva z občino nasploh. Podpora moji viziji je tudi odlična napoved in popotnica za moje delo naprej,« pravi Kodila, ki je prepričan, da so se zgodile nepravilnosti in da je sam oškodovan.
Štefan Kodila, ki je v drugem krogu lokalnih volitev dobil 12 glasov manj od zmagovalca, Alojza Glavača (SDS, SLS, DeSUS), od OVK pričakuje razveljavitev volilnih rezultatov v tistih volilnih enotah, kjer bodo uradno ugotovljene po njegovem mnenju grobe kršitve volilnega molka ter druge nepravilnosti. Te nepravilnosti je zabeležila tudi policija, volivci pa naj bi namreč bili prepričani, da ni izgubil pošteno, zato želi odpraviti vse dvome in pridobiti uradno stališče pristojnih služb ter morebiti tudi upravnega sodišča. V nedeljo je za Alojza Glavača sicer glasovalo 1569, za Štefana Kodilo pa 1557 volivcev.