Občina Benedikt praznuje 14. občinski praznik

Osrednji dogodek je prireditev Županov večer, ki se tradicionalno odvija pod velikim šotorom...
Občina Benedikt te dni praznuje 14. občinski praznik. Od 21. junija do 7. julija se vrstijo številne kulturne, športne, glasbene in družabne prireditve. Osrednji dogodek je prireditev, ki jo imenujejo Županov večer in se tradicionalno odvija pod velikim šotorom na športnem igrišču. Kakor vsako leto, župan povabi vse občane v šotor, kjer se odvija slovesnost ob zaključku praznovanja občinskega praznika. Proslave, ki je potekala v petek, 5. julija, s pričetkom ob 20.00 uri, se je ob domačem občinstvu udeležilo veliko gostov. Med njimi župani občin Sv. Ana Silvo Slaček, Lenarta mag. Janez Kramberger, Cerkvenjaka Marjan Žmavc, Sv. Jurija v Slovenskih Goricah Peter Škrlec, Sv. Trojice Darko Fras in še kateri. Proslave se je udeležila tudi najstarejša občanka občine Benedikt 101 leto stara Zofija Bernjak, ki je ob prihodu na prizorišče, prišla peš, požela burni aplavz. Ob domačem župniku Marjanu Roli, se je proslave, ki je bila obogatena s kulturnim programom, udeležil tudi ravnatelj OŠ Benedikt Milan Gabrovec.
Obiskovalce in goste je najprej pozdravil župan Milan Gumzer, ki je ob tej priliki naštel nekaj pridobitev, ki jih je občina pridobila v času obstoja. Slavnostni govornik je bil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Janko Veber, ki se je z nekaj besedami dotaknil aktualnih političnih dogodkov v Sloveniji. Po končanem kulturnem programu, se je pod šotorom razvilo druženje ob jedači in pijači ter živi glasbi.
Praznovanje občinskega praznika bodo zaključili v nedeljo, 7. julija, ob darovanju sv. maše v cerkvi Sv. Benedikta, s katero praznujejo farno žegnaje.