Podmladek LDS izpeljal uspešno akcijo

ŠOLSKE POTREBŠČINE ZA SOCIALNO OGROŽENE OTROKE...
Zavedajoč se socialne stiske številnih družin, zlasti tistih, kjer sta starša nezaposlena, in tistih, kjer je veliko šoloobveznih otrok, so člani Lokalnega odbora Mlade liberalne demokracije (LO MLD) Gornja Radgona, pred pričetkom novega šolskega leta, izvedlo hvale vreden projekt: Pomagaj mladim nadebudnežem. Gre za projekt, kjer je potekalo zbiranje šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkejših družin z območja občine Gornja Radgona. „Akcija zbiranja potrebščin, v organizaciji LO MLD, je potekala od 27. julija do 24. avgusta, in sicer na štirih zbirnih mestih (Papirnica Kleopatra Gornja Radgona, Pomurska založba Gornja Radgona, Tuš - supermarket Gornja Radgona ter Trgovina Mercator Negova), kamor so kupci lahko odločili kakšen kos šolskih potrebščin. Zadovoljni smo z zbranimi potrebščinami, a se hkrati zavedamo, da s tem ne bomo in ne moremo rešiti svet. Nekaterim otrokom iz šibkejših družin pa bomo gotovo nekoliko olajšali življenje“, nam je povedal predsednik LO MLD Gornja Radgona Mitja Bračič, ki je skupaj s članom LO Mitjo Slana, ter predsednikom Mlade liberalne demokracije Slovenije Borutom Cinkom, del zbranih potrebščin predal ravnatelju OŠ Gornja Radgona, Dušanu Zagorcu. Že pred tem pa so del zbranih potrebščin izročili tudi ravnateljici OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova, Slavici Trstenjak.
Oba ravnatelja sta mladim liberalcem zahvalila za lepo akcijo, saj se še posebej onadva zavedata kako težko se preživljajo nekatere družine. Zato je Bračič obljubil, da bodo prihodnje leto skušali akcijo še razširiti na nekatera podjetja in druge, ki bi lahko pomagali. Vmes pa bodo seveda sodelovali tudi v drugih dobrodelnih akcijah. V tokratni akciji je sicer bilo zbranih več deset zvezkov, peresnic, nalivnih peres, svinčnikov, torb - nahrbtnikov, vodenih barvic, tempera barv, ovitkov, voščenk, flomasterjev, radirk, škarij in še kaj. Posebej se je v akcijo vključil tudi Zavod za kulturo promocijo in turizem Kultprotur, ki je prav tako podaril: zvezke, radirke, lepila, ravnila, svinčnike in šilčke, iz katerih so sestavili deset dodatnih paketov. K akciji je pristopila tudi Montaža Timon iz Stavešincev, ki je prispevala denarna sredstva za nakup šolskih potrebščin, katere so dodali celotnem darilu šolnikom.
„Na območju našega šolskega okoliša je kar nekaj družin, ki težje živijo in prav tem bomo namenili te potrebščine za katere smo hvaležni tako organizatorjem akcije, kot tistim, ki so odprli svoje srce in prispevali po lastnih zmožnostih. Seveda imamo tudi otroke iz družin, kjer je do pet šolnikov in tudi na te moramo gledati še posebej pozorno, kar tudi sploh počnemo. Torej, šolske potrebščine bodo šle v prave roke“, je ob prevzemu dobrodelne pomoči za šolnike, povedal Dušan Zagorc, ravnatelj Gornja Radgona.