Podmladek LDS znova z akcijo: Pomagaj mladim nadebudnežem

ŠOLSKE POTREBŠČINE ZA SOCIALNO OGROŽENE OTROKE...
Zavedajoč se socialne stiske številnih družin, zlasti tistih, kjer sta starša nezaposlena, in tistih, kjer je veliko šoloobveznih otrok, bodo člani Lokalnega odbora Mlade liberalne demokracije (LO MLD) Gornja Radgona, pred pričetkom novega šolskega leta, izvedli hvale vreden projekt: Pomagaj mladim nadebudnežem. Gre za projekt, kjer bo potekalo zbiranje šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkejših družin z območja občine Gornja Radgona.
„Vrata vseh šol po Sloveniji so trenutno zaprta, vendar samo za kratek čas, saj 1. septembra šolarji ponovno stopajo skozi šolska vrata. Pred septembrom pa je potrebno priskrbeti in pripraviti tudi vse, kar šolarji potrebujejo za uspešno delo v šoli. Šolske potrebščine, knjige in delovni zvezki so dragi, predvsem pa v današnji finančni situaciji marsikateremu staršu povzročajo dodatno obremenitev in skrb, kako svojemu otroku zagotoviti vse potrebno za šolo. V LO MLD Gornja Radgona smo se v ta namen ponovno odločili izpeljati projekt zbiranja šolskih potrebščin, ki jih šolarji potrebujejo v svojih šolskih torbah. Letošnjo akcijo smo razširili, ter bomo poskušali zbrati še nekaj denarja za šolski sklad OŠ Gornja Radgona in OŠ Dr. A. Trstenjaka Negova. Obe osnovni šoli bosta zbrani denar namenili za pomoč učencem in učenkam, ki so v težkem socialnem položaju. Prošnje za finančno pomoč so bile poslane podjetjem in obrtnikom v občini Gornja Radgona, ter vsem članom in članicam občinskega sveta občine Gornja Radgona in županu Antonu Kampušu“, pravi predsednik LO MLD Gornja Radgona Mitja Slana, ki se zaveda, da z zbranimi potrebščinami ne bodo in ne morejo rešiti svet, nekaterim otrokom iz šibkejših družin pa bodo gotovo nekoliko olajšali življenje.
Sicer pa, akcija zbiranja šolskih potrebščin, v organizaciji LO MLD, projekt je mimogrede podprt s strani Urada Republike Slovenije za mladino, bo potekala od 23. julija do 13. avgusta, in sicer na treh zbirnih mestih (Papirnica Kleopatra Gornja Radgona, Knjigarna in papirnica Pomurska založba Gornja Radgona, ter Trgovina Mercator Negova), kamor bodo kupci lahko odložili kakšen kos šolskih potrebščin. Če pa kdo želi osebno prispevati šolskima skladoma za pomoč otrokom lahko to stori z nakazilom na: OŠ Gornja Radgona TRR: UJP Murska Sobota: 0122-9603-0650-843 s pripisom: Šolski sklad, ali OŠ Dr. A. Trstenjaka Negova TRR: 0122-9603-0650-940 s pripisom: Šolski sklad.