Pozornost občine do mladih

V občini Sv. Jurij ob Ščavnici, posvečajo posebno skrb osnovni šoli, ki je edina ustanova za izobraževanje v občini. ..
V občini Sv. Jurij ob Ščavnici, posvečajo posebno skrb osnovni šoli, ki je edina ustanova za izobraževanje v občini. Skrbijo, da je šola lepo urejena ter, da imajo učenci in učitelji primerno okolje za svoje delo in učenje.
Del pozornosti predstavlja tudi vsakoletni sprejem najuspešnejših učencev na področju športa in izobraževanja, ter učencev, ki so imeli skozi vso šolanje odličen uspeh. Sprejem, ki je potekal v Beli dvorani Kulturnega in upravnega središča v središču občine, v petek, 21. junija 2013, je potekal v dveh delih. Dopoldan je potekal sprejem najuspešnejših učencev v šolskem letu 2012/2013. Kakor je običaj jih je sprejel župan Anton Slana, ki jim je ob tej priliki namenil nekaj spodbudnih besed in jih obdaril šopkom rož in knjigami. Ob tem se je zahvalil njihovim mentorjem, učiteljem, pa tudi staršem, ki so podprli njihovo dejavnost na področju športa, kulture in izobraževanja. Na sprejem so bili povabljeni učenci: Eva Mlinarič 2. razred, Julija Paldauf 4. razred, Klementina Vrbnjak 9. razred, Valentina Trbuc, Katarina Vrzel, Nastja Hecl, Sara Lovrec, in Primož Slekovec. Z njimi je bil na sprejemu tudi ravnatelj šole Marko Kraner, ter mentorji Peter Korošec, Janja Tratnik, Anita Zelenko in Mateja Krajnc.
Sprejem odličnih učencev se je odvijal prav tako v Beli dvorani in to v popoldanskih urah. Sprejema so se udeležili učenci, ki so vseh 9 let šolanja dosegali odlični šolski uspeh, njihovi starši, razrednika Mira Petek, 9a razred s 16 učenci, in Jurij Marhold, 9b razred s 14 učenci. Ob županu Antonu Slani sta se sprejem udeležila še podžupan Andrej Kraner in ravnatelj OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici Marko Kraner. Župan je prejemnikom zlatih petic namenil nekaj prijaznih besed, ter se ob tem, zahvalil učiteljem, ki skrbijo, da učenci pridobijo čim več znanja. Prav tako se je zahvalil staršem, ki spodbujajo svoje otroke pri učenju in se sicer žrtvujejo zanje. Zlate petice so prejeli: Klementina Vrbnjak, Sara Lovrec, Nastja Hecl, Katarina Vrzel in Andrej Zorec.