VELIKA PODPORA ANTONU KAMPUŠU!

Na tradicionalnim srečanjem s svojimi strankarskimi kolegi in simpatizerji, ki je potekalo v TRC Zgornje Konjišče, je aktualni radgonski župan Anton Kampuš zelo utrdil svoj ...
V Konjišču se je predstavil kandidat Socialnih demokratov za Državni zbor Anton Kampuš je prepričan, da je koristno če si hkrati župan in poslanec; Tudi posamične in skupne podpore z leve in desne, od moških in ženskih, od mladih, starejših in seniorjev... Na tradicionalnim srečanjem s svojimi strankarskimi kolegi in simpatizerji, ki je potekalo v TRC Zgornje Konjišče, je aktualni radgonski župan Anton Kampuš zelo utrdil svoj predvolilni pohod proti Šubičevi 4 v Ljubljani, torej proti Državnemu zboru RS. Na prisrčnem družabnem srečanju v biseru Apaške doline, kamor je prišlo rekordnih, nad 500 članic in članov SD, predstavnikov borcev in mladine, ter drugih občanov iz vseh štirih občin, ki pokrivajo 6. okraj, 8. volilne enote, je Anton Kampuš doživel velikansko podporo. Posebej so ga prijetno presenetile mnofe posamične in skupne podpore z leve in desne, od moških in ženskih, od mladih, starejših in seniorjev, od strankarskih in nestrankarskih ljudi..., v Konjišču pa je prevladalo mnenje, kako je potrebno podpreti sposobnega človeka, kajti tako lahko računamo, da bo upravna enota tudi v prihodnje imela „svojega poslanca“ v DZ. Sedaj pa, ko bomo odločali med petnajstimi imeni, ko se bodo glasovi „razgubili“, lahko kaj kmalu ostanemo pranih rok.
Najprej je Kampuša podprl dolgoletni poslanec DZ iz vrst SD Feri Horvat. In prav Horvatu, ki je predstavnik radgonskega območja v državnem parlamentu že od nastanka države Slovenije, je Kampuš zahvalil za vse kar je naredil za občine Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. In tega je, kot je dejal Kampuš bilo zelo veliko, še zlasti ko je bilo potrebno „odpreti“ kakšna ministrska vrata in zagotoviti kaj finančnih sredstev za občinske naložbe. Horvat pa je odvrnil, da mirne vesti odhaja iz DZ, saj ga bo nasledil pravi človek, ki da bo vedel kaj je najboljše za vse štiri občine radgonskega območja, za celo Pomurje, za celo Slovenijo. Dodal je Horvat, kako je ključ za uspeh sodelovanje z vsemi, in tukaj da je Kampuš spet pravšnja oseba. Horvat je podobno kot drugi govorniki poudaril, da visoka gospodarska rast ni plod sedanje vlade, enako tudi pomurski krak avtoceste ni zgrajen po zaslugi sedanje vladne garniture, temveč je to začela že prejšnja Ropova vlada, po dogovoru prav na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni. Tudi Horvat je bil kritičen do „Janševih brezplačnikov“, ter se zavzel za socialno pravičnost na vseh področjih življenje, kjer da bo Kampuš prava oseba. Podobno je menil tudi dr. Darko Anželj, župan občine Apače, ki se je zavzel za sodelovanje s Kampušem tudi v prihodnje, enako uspešno kot je to bilo doslej.
Jože Lebar je Kampuša podprl v imenu večine občanov Apaške doline, Branko Habjanič pa v imenu okoli 1000 članov Medobčinskega društva invalidov Gornja Radgona, katerega predsednik je. Habjanič je dejal, da Kampuš vedno prisluhne vsakemu posamezniku, veliko pa je pomagal tudi največjemu društvu na celotnem območju, torej njihovem invalidskem društvu, ki deluje v treh aktivih in v vseh štirih občinah. Prisrčno podporo Kampušu je v imenu vseh članov Območnega združenja borcev izrazil njegov predsednik Drago Štrupmf, enako predsednik Civilne iniciative Gornja Radgona, ki je skupaj s Kampušem največ naredil za izgradnjo pomurske AC ter sploh varnost ob G1/3, Stanko Sakovič. V imenu vseh žensk tega območja pa je kandidatu SD Antonu Kampušu podporo izrekla Milena Marovič, in sploh bi težko našteli vse podpore človeku, ki bo naredil vse, da bi občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, skupaj s celim Pomurjem, čim prej dosegli vsaj povprečno slovensko razvitost.
Sam Anton Kampuš, ki ga je množica nenehno prekinjala z dolgotrajnimi aplavzi, je posebej poudaril, da v je v radgonski občini še veliko zastavljenih ciljev, nekaterih že začetih, nekaterih načrtovanih in sam bi želel, da jih pripeljejo do končne realizacije. Zato je prepričan, da bi to bilo še lažje, če bi hkrati bil župan in poslanec DZ. „Ugotavljam, da so občine, kateri župani so hkrati tudi poslanci DZ, veliko bolj uspešne in je v njih zaznati hitrejši razvoj od drugih. Zato hočem to prakso tudi sam izvajati, dokler bo to zakonodaja dopuščala. Črpanje evropskih sredstev iz EU in drugih razvojnih skladov, dokler je odprta priložnost, torej še do leta 2013, ko je še možno črpati sredstva. V Gornji Radgoni imamo izredne izkušnje. Enako tudi preostale tri občine potrebujejo dodatna sredstva za napredek, kjer moramo s skupnimi močmi pritegniti čim več sredstev za razvoj celotnega območja. V letu 2007 je država Slovenija več dala – plačala EU, kot pa od nje dobila - to je slabo. Prepričan sem, da je to za naše območje priložnost in lahko rečem neizkoriščena priložnost za širšo območje, oziroma naše sosednje občine - v tem mislim tudi čezmejne možnosti“, je dejal Kampuš, ki je hkrati obljubil, da mu prioriteta ne bo samo občina Gornja Radgona, temveč vse štiri občine s tega območja.
Dodal je, kako je njegova nadaljnja skrb tudi nadaljevanje in dokončanje avtoceste Lendava-Lenart. Poleg tega se bo močno angažiral, da se izvrši sanacija dosedanje ceste G1/3 od Lendave do Lenarta. Prav tako bo storil vse, da se ob avtocesti naredijo odstavni pasovi, sicer ta cesta ne more dobiti statusa avtoceste. „Izgradnja pomurskega vodovodnega omrežja do leta 2013, ko je še možno črpati evropska sredstva bo moja prioriteta kot poslanca iz tega predela Slovenije. Odločno bom vztrajal, da bo pomurska regija, v kolikor bo prišlo do njene ustanovitve dobila, zaradi nerazvitosti, več denarja tako, da bi se postopoma izenačevala z drugimi regijami v Sloveniji. Vsekakor pa bo pred odločanjem za pokrajine potrebno pripraviti izračune glede stanja sedaj in pa po vladnem predlogu. Zato bom se še posebej angažiral in zavzemal, saj želim, da je delitev družbenega proizvoda pravičneje razporejen do manj razvitih področij oziroma pokrajin. V moj program dela bom uvrščal redno posvetovanje s pomurskimi poslanci in župani posameznih občin iz vseh pomurskih občin. Menim, da bo moje delo morebitnega poslanca temeljilo prav na takih dogovarjanjih in posvetih za uresničevanje skupnih ciljev, da bi pokrajino pripeljali iz ekonomske nerazvitosti. Pomurje ima vse naravne danosti, da to postane. V to sem prepričan in prizadeval si bom strniti vse razpoložljive vse človeške potenciale, da bi to dosegli čim prej. Enako bo moja skrb posvečena našim sosednjim občinam Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radencem. Tu še posebej želim gojiti dober odnos z župani teh občin in kot njihov morebitni poslanec pomagati pri uresničevanju njihovih načrtov, ki jih načrtujejo v svojih občinskih programih“, je dejal Kampuš, ki je nanizal tudi številne projekte, kot so: skrb za urejanje zdravstvenega varstva občanov in ohranitev javnega zdravstva, šolstva, otroškega varstva in drugih družbenih dejavnosti na zadovoljivem nivoju; nujna uvedba predmeta v osnovno in srednjo šolo: podjetništvo (kot doslej »podjetniški krožki«), ki zajema znanja na vseh področjih in sicer (kmetijstvo, turizem, industrija, storitve vseh vrst itd.); zavzemal se bom za pravično porazdelitev nacionalnega oz. družbenega proizvoda tako, da se ne bi povečevala revščina, da v Sloveniji ne bi bilo človeka izpod praga revščine; mladini in mladim družinam želi zagotoviti boljše možnosti za pridobitev stanovanj in dostopa do izobraževanja. Za Kampuša pa je pomembno tudi sodelovanje s sosedi iz Avstrije.
„Pomembno zame kot socialdemokrata je, da imamo konkretne odgovore na vsa pomembna vprašanja. Med najpomembnejšimi vprašanji je zame to, kako v naslednjem mandatu pospešiti razvoj Slovenije in kako zmanjšati socialne razlike. Kot poslanec in socialdemokrat sem pripravljen prevzeti odgovornost za prihodnost. Prepričan sem, da je za uspešno delo potrebno prisluhniti tudi vam. Zato Vas vljudno prosim, da mi kot kandidatu za državnozborskega poslanca RS neposredno povejte ali kako drugače posredujte vaše predloge in želje za izboljšanje razmer in stanja v občini, regiji in državi. Verjemite, da bom vsako dobro sugestijo ali predlog posredoval v sredino, ko se bo le-ta obravnavala in se tudi zavzel zanje“, je dejal Kampuš in nadaljeval: „Začne se predvolilna kampanja: pojavljajo se že različne osebe, ki želijo ali bodo pripravljeni kandidirati in ne bodo izbirali sredstev o svojih kvalifikacijah, o primernosti za kandidaturo. Seveda je že in še bo veliko besed, ki jih bodo občani vseh štirih občin razumeli in se opredelili za tiste, ki imamo za sabo kaj pokazati in gradimo na uresničenih projektih in ne govorimo in ne nagovarjamo ljudi samo z lepimi besedami in programom. Imam 100 % zaupanje v naše občanke in občane, da bodo brez skrbi vedeli presoditi, kdo samo obljublja in za kom stoji uresničen program, uresničljiva vizija in točno predstavljeni program“.
Kampuš je okrcal aktualno vlado, ki bi morala večjo pozornost nameniti malemu človeku, predvsem delavcem in kmetom, nezaposlenim in sploh socialno ogroženim. A kaj, ko pa ne vedo poskrbeti niti za obrambo proti toči, čeprav bi to lahko uredili že tako, da bi se odpovedali eni sami patrii ter namesto nje kupili kakšno protitočno letalo, ki bi jih lahko poleti uporabljali tudi za morebitno gašenje velikih požarov. Kampuš je tudi spolnil, da je samo občina Gornja Radgona med nedavnimi neurji utrpela za najmanj 800.000 evrov škode, vlada RS pa je odobrila samo 56.000 evrov pomoči. „Po drugi strani pa člani in predstavniki te iste vlade obiskujejo ljudi, ki so utrpeli škodo in jim samo obljubljajo, ničesar pa ne dajo. Torej izkoriščajo nesrečo drugih za lastno promocijo“, je dejal Kampuš, ki se je kritično izrazil tudi do „Janševih brezplačnih časopisov“, za katere davkoplačevalci plačujemo laži na svoj račun. Ob koncu je Janši sporočil, da bodo pri SD zadovoljni tudi z minimalno zmago..., kar je realno pričakovati!