ZA DRŽAVNI ZBOR TUDI ŽUPANA KAMPUŠ IN SLANA

Čeprav bodo letošnje parlamentarne volitve predvidoma šele 21. septembra, so aktivnosti povezane z volitvami, na območju Gornje Radgone, že na vrhuncu. Trenutno so ...
Jesenske volitve bodo na radgonskem območju izjemno vroče Že je znana večina kandidatov in kandidatk, ki se bodo znašli na volilnih lističih Čeprav bodo letošnje parlamentarne volitve predvidoma šele 21. septembra, so aktivnosti povezane z volitvami, na območju Gornje Radgone, že na vrhuncu. Trenutno so sicer na izteku predvsem strankarske „konvencije“ oz. izbira kandidatk in kandidatov, toda že so se začele tudi propagandni spopadi. Nekateri so namreč že začeli blatiti tekmece, čeprav je znano, da slovenski volivci običajno ne nasedajo na takšna podtikanja. Vsekakor pa povsod na prireditvah ter takšnih in drugačnih dogodkih, srečujemo ljudi, ki tam nekoč niso hodili, sedaj pa to očitno počnejo predvsem zaradi omenjenih kandidatur.
Kakorkoli že trenutno je najbolj zanimivo videti, katera imena se bodo znašla na volilnih lističih, na območju 6. volilnega okraja, 8. volilne enote na Ptuju, ki pokriva občine: Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Večina političnih strank in skupin se je že odločila za ime kandidata, drugi še premišljujejo pravzaprav iščejo ustrezne ljudi, saj izbira očitno ni posebej pestra. Že po doslej znanih imenih pa je gotovo, da bo spopad oster in neizprosen. Posebej je zanimivo, da bosta zanesljivo zraven tudi dva (od štirih) aktualnih županov. Gotovo bosta zraven Anton Kampuš, župan Gornje Radgone, in Anton Slana, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Po drugi strani pa nam je dr. Darko Anželj, župan občine Apače, ki so ga povezovali z Zaresom, zatrdil da zanesljivo ne bo kandidiral. Enako je zanesljivo, da Mihael Petek, župan občine Radenci zanesljivo ne bo zraven. Toda glede na to, da je še veliko predvsem manjših strank, ki še nimajo (ali jih še skrivajo) svojih kandidatov, potem je še vse možno, saj prav to krasi politiko in politike.
Po vsej verjetnosti pa na letošnjih parlamentarnih volitvah ne bo dosežen rekord izpred štirih let, ko se je za čim več glasov na radgonskem območju potegovalo rekordnih 18 kandidatk in kandidatov. In v Državni zbor je po strankarski prerazporeditvi glasov prišel Feri Horvat (SD) iz Radencev. Sedaj je možno, da zraven ne bo nikogar, zanesljivo pa je, da najbolje kaže radgonskemu županu Antonu Kampušu, ki je poleg na območju svoje občine, priljubljen tudi pri sosedih v Apačah, Radencih ter Svetem Juriju. Po vsej verjetnosti pa mu bosta največ glasov odvzela županski kolega iz Svetega Jurija ob Ščavnici, Anton Slana, ter predsednica Društva upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek. Toda svoje bodo vseeno rekli volivci, ki bodo na volilnih lističih imeli pestro izbiro. Bolj ali manj jasno, da se bodo na volilnem lističih znašli: Inge Ivanek iz Gornje Radgone (DeSUS, dr. Peter Kralj iz Gornje Radgone (N.Si), Anton Kampuš iz Spodnje Ščavnice (SD), Nataša Lorber iz Gornje Radgone (SLS – SMS), Anton Slana iz Bolehnečicev (LDS), Matej Ivanuša iz Paričjaka (SNS), Marjana Žnuderl iz Polic (SDS), Marija Kuzma, dr. stom. med. iz Kobilščaka (Zares). Zraven naj bi bil tudi Leopold Vrbančič iz Plitvice (SSN), pri Lipi, SKD, stranki Slovenija je naša ter še nekaterih manjših strankah in skupinah pa se menda še niso odločili, enako pa tudi pri nekaterih drugih manjših strankah, kjer se še niso dokončno odločili, saj se morajo prilagajati ostalim volilnim okrajem na območju ptujske volilne enote, in sicer zaradi t. i. ženske kvote.
Torej druga polovica poletja bo na radgonskem političnem nebu izjemno vroča...