Podjetje   |   Kontakt   |   Cenik   |   Oglasi   |   Etični kodeks                                                                                                 
  
TV srk-11
Gospodarstvo Kultura Šport Zanimivosti Kronika Cerkev Politika

Kristjan skupni zmagovalec, Milan pa car
18.8.2019Temeljna enota Gornja Radgona, ena izmed petih enot, ki tvorijo Ribiško družino Radgona je ob letošnjem prazniku Marijinega vnebovzetja, na svojem ribniku v Podgradu, pripravila 14. srečanje in tekmovanje za "Ribiškega carja TE Gornja Radgona - Podgrad 2019". Ker so se mnogi ribiči odpravili na romanja in podobne verske svečanosti, se je tokratnega tekmovanja udeležilo „le“ 12 tekmovalcev iz širšega območja Pomurja, ki so tekmovali štiri ure. V tem času so ujeli le dobrih 50 kilogramov rib, ki so jih po tehtanju vrnili nazaj v vodo. Očitno je vročina tudi ribe nagnala v globine, tako da je bil ulov nekoliko slabši. Ob tem nekaj ribičev svojega plena ni niti tehtalo. Po končanem tehtanju je bilo jasno, da je 14. "Car Podgrada 2019" postal izkušeni ribiči Milan Brenčič, ki je ujel krapa težkega 2.200 gramov in se je izpostavil, da je to največja riba na tekmovanju sploh. Tako je zgolj za 10 gramov prehitel Janija Kralja, ki je bil zelo blizu, da bi ponovil lanskoletni uspeh, a je le moral Milanu predati krono, katero sta novemu carju nadela predsednik TE Gornja Radgona Ivan Bolčina in gospodinja ribnika Silva. Skupno je sicer tokrat prepričljivo zmagal Kristjan Slavič.

Končni vrstni red: 1. Kristjan Sladič (Spodnja Ščavnica) 14.290 gramov rib, 2. Svetozar Markovič 8.400: 3. Dominik Verzel (oba Gornja Radgona) 8.280, 4. Marko Matjašec (Radenci) 5.740; 5. novi car Milan Brenčič (Gornja Radgona) 4.320 itd.

Dosedanji „Carje Podgrada“, leta 2006: Bojan Merčnik iz Murske Sobote (skupni zmagovalec tudi Bojan Merčnik); leta 2007: Franc Belak iz Gornje Radgone (Damijan Tomažič iz Črešnjevcev): leta 2008: Anton Horvat iz Gornje Radgone (Bojan Merčnik); Leta 2009: Boris Medik iz Cvena pri Ljutomeru (Boris Medik); Leta 2010: Danilo Kaučič iz Gornje Radgone (Damijan Tomažič) Leta 2011: Drago Grah iz Gornje Radgone (Darko Žižek iz Lutvercev); Leta 2012: Jani Kralj iz Gornje Radgone (Jani Kralj): Leta 2013: Danilo Kaučič (Bojan Merčnik): Leta 2014: Franci Šantl iz Črešnjevcev (Bojan Merčnik); Leto 2015: Aleš Sovec iz Orehovcev (Darko Merčnik); Leto 2016: Ivan Kolmančič iz Gornje Radgone (Franc Šantl); leto 2017: Aleš Sovec iz Orehovcev (Ivan Hajdinjak iz Vratje vasi); Leto 2018: Jani Kralj iz Gornje Radgone (Franc Šantl); Leto 2019: Milan Brenčič iz Gornje Radgone (Kristjan Sladič iz Spodnje Ščavnice).    
    


Mobilna srk-11.si
Novice v gibanju
Novice in zanimivosti v vsakem trenutku na
svoji mobilni napravi !
 
Android
Aplikacija za vse uporabnike telefonov,
ki imajo naložen operacijski sistem
Google Android

Velikost: 264850 bytes
Prenosov: 2175


 Povezave

  ●  TD Negova
  ●  Škofija M.Sobota
  ●  Pomurski sejem
  ●  KULTprotur
  ●   Čebelarsko društvo
       P.Dajnko G.Radgona
 Informacije

  ●  Vreme
  ●  Ceste
  ●  Borza
Spremljate nas v naslednjih kabelskih sistemih:

●  Gornja Radgona
●  Apače
●  Radenci
●  Ljutomer
●  Beltinci
●  Tišina
●  Veržej
●  Teleing v digitalni shemi 562 Mhz kanal 89
●  Križevci pri Ljutomeru
●  Sv.Jurij ob Ščavnici
●  Ormož
●  Ptuj
  TV SRK-11   ©   Vse pravice pridržane