BORUT, BRANKO IN STANKO S SEDMIMI TROFEJNIMI KRAPI

Ne le, da se v zadnjem času o Negovi veliko govori in piše zaradi obletnice smrti dobrotnika Ivana Krambergerja, temveč se med...
Ne le, da se v zadnjem času o Negovi veliko govori in piše zaradi obletnice smrti dobrotnika Ivana Krambergerja, temveč se med slovenskimi ribiči, predvsem „krapoljubi“ o Negovi veliko govori tudi zaradi lepih, trofejnih ulovov. Potem ko je kar nekaj časa Negovsko jezero bilo nekako zapuščeno in zanemarjeno, so ga radgonski ribiči nekoliko „usposobili“ in dodobra napolnili z ribami, ki so sedaj že v veliki meri zrasle do trofejnih mer, katere imajo strastni ribiči najraje. In že v minulih dveh letih, je bilo v Negovskem jezeru, ob katerem mimogrede stoji tudi hiša pokojnega Ivana Krambergerja, bilo ujetih kar nekaj krapov (in tudi drugih lepih primerkov) težjih od 15 in celo od 20 kilogramov ter daljših kot meter.
Med uspešnimi „lovci na trofeje“, ne le na Negovskem jezeru, sta tudi ribiška prijatelja Borut Novak in Branko Frumen iz Gornje Radgone, ki sta doslej ujela več deset trofejnih rib. Oba sta se pred dnevi znova izkazala na Negovskem jezeru, ko sta skupaj s še enimi ribiškim prijateljem Stankom Tkavcem iz okolice Negove, v kratkem času ujeli kar sedem krapov velikanov. Z nekaterimi od njih so se slikali, in jih potem vse, kot pravi ribiči in ljubitelji narave, znova pustili nazaj v vodo.
„To samo potrjuje, da je v zadnjem času v Negovskem jezeru, kjer so že od nekoč živeli pravi »kapitalci«, znova veliko trofejnih rib. Na jezeru je nekaj časa ribolov bil onemogočen, in potem ko smo radgonski ribiči pred nekaj leti spet usposobili za ribolov, je danes na nasipu in obalah Negovskega jezera vedno več ljubiteljev športnega ribolova. Moram priznati; Dejansko je v Negovskem jezeru veliko trofejnih krapov, in zato ne preseneča, da je okrog vedno več ribičev od blizu in daleč. V življenju sem ujel veliko rib, toda kaj takega kot v minulih dneh in tednih, ko sem z Borutom ali Ivanom imela veliko sreče, se prej nikoli ni zgodilo“, nam je povedal izkušeni ribič Branko Frumen, ki kot rečeno »negovske krape«, potem ko jih stehta in ovekoveči z digitalcem, spusti nazaj v vodo…
Tega in pa sploh dejstva, da je v Negovskem jezeru toliko velikih rib, pa je še posebej vesel gospodar radgonske temeljne enote RD Radgona, Franci Belna. Toda on je, skupaj s kolegi iz enote tudi najbolj zaslužen, da je temu tako!