ŠPORTNI RIBOLOV INVALIDOV

SAMO MARIBORČANI PRED RADENČANI IN RADGONČANI Dolgoletno odlično sodelovanje med slovenskimi invalidi se je potrdilo tudi pred dnevi, ko je Društvo invalidov Maribor, na ribniku v Nebovi v bližini ...
SAMO MARIBORČANI PRED RADENČANI IN RADGONČANI Dolgoletno odlično sodelovanje med slovenskimi invalidi se je potrdilo tudi pred dnevi, ko je Društvo invalidov Maribor, na ribniku v Nebovi v bližini mariborskega Pobrežja, pripravilo tradicionalno ribiško srečanje. Društvo invalidov Maribor je na zanimivo srečanje in druženje privabilo devet ekip iz različnih slovenskih društev invalidov. Udeležila se ga je tudi ekipa iz Medobčinskega društva invalidov Gornja Radgona, v sestavi: Marjeta Lorber, Milan Brenčič, Štefan Cimerman in Vinko Jaušovec. Ekipo je sestavila in vodila vodja ribiške sekcije pri MDI Gornja Radgona, Marjeta Lorber, in čeprav so v tej postavi nastopili prvič, so radgonski invalidi dosegli lepo uvrstitev, saj so se uvrstili na končno 3. mesto. Še boljši so bili člani ekipe ŠD invalidov in upokojencev Radenci, v postavi: Adlof Lamut, Dimitrije Kojič, Stane Mir in Adolf Vrbančič, ki je zasedla 2. mesto. Pred obema ekipama z radgonskega območja, so tako bili samo gostitelji iz DI Maribor, ki so osvojili prvo mesto. V primerjavi s tekmovanjem, kjer niso bili preveč „gostoljubni“ pa so se Mariborčani izven tekmovališč izkazali kot dobri organizatorji in gostitelji.
Naslednje srečanje ribičev invalidov širšega severovzhodnega dela države, ter tudi gostov iz drugih delov države, bo organiziralo MDI Gornja Radgona. Na njihovem srečanju in ekipnem tekmovanju, ki bo 12. julija, v idiličnem okolju TRC Zgornje Konjišču, bo nastopilo več kot 10 ekip s po štiri tekmovalke oz. tekmovalca.
Športni ribolov/Državno prvenstvo invalidov
DARKO MERČNIK – ĐURO TRETJI V DRŽAVI
Znova iz izjemen uspeh na finalnem tekmovanju slovenskih invalidov v športnem ribolovu dosegel 43 – letni Darko Merčnik iz Gornje Radgone. Dolgoletni član Medobčinskega društva invalidov Gornja Radgona, ki ga mnogi poznajo pod vzdevkom »Đuro« se s športnim ribolovom ukvarja že od malih nog, že prej pa je dosegel številne lepe uvrstitve na raznih tekmovanjih. Večkrat je bil tudi državni prvak med invalidi, tokrat pa je, kot član tekmovalne ekipe MDI Gornja Radgona, na finalnem tekmovanju v okolici Radeč, bil tretji in tako osvojil bronasto medaljo, kar je tudi izvrsten dosežek.
Letošnjega finala državnega prvenstva v ribolovu s plovcem, se je udeležilo skupaj 63 tekmovalcev, in sicer 30 ribičev – invalidov, ki so na področnih tekmovanjih Zveze društev invalidov Slovenije, po vsej državi bili najbolje uvrščeni. Poleg je bilo tudi 30 članov Zveze paraplegikov Slovenije ter trije člani iz nacionalnih invalidskih organizacij Slovenije. „Konkurenca je bila izjemno močna, vendar nas Darko tudi letos ni razočaral. Zato mu lahko samo čestitam in zaželim nove lepe uvrstitve v prihodnje“, je bil vesel Đurovega dosežka Branko Habjanič, predsednik MDI Gornja Radgona.