Ekipa 3x3 Pomurje24 z visokimi cilji v novo sezono

Ulična košarka prihodnje leto na Japonskem že olimpijski šport.
Sezona dvoranske košarke v večini državnih ligah je že zaključena, toplejše vreme pa napoveduje selitev košarkarjev na zunanja igrišča. Ulična košarka oziroma 3x3 košarka v Sloveniji pridobiva na priljubljenosti, s sprejetjem tega športa na Olimpijske igre v Tokiu 2020 pa zajema tudi vse večji del mednarodne pozornosti.

Na mednarodnem prizorišču bo v prihajajoči sezoni nastopala tudi pomurska ekipa ulične košarke „3x3 Pomurje24“. Moštvo, ki je že v pretekli sezoni pod drugim imenom posegalo po visokih uvrstitvah na turnirjih v tujini pod okriljem krovne košarkarske organizacije FIBA, se v novo sezono podaja v zasedbi izključno domačih, pomurskih igralcev. Ekipo bodo zastopali: Niko Bačvić, ki je v pretekli sezoni igral v 2. SKL, Leon Zver (Pomurska košarkarska liga & liga PARKL), Mitja Gomboc in Marko Irgolič (3. SKL) ter Grega Farkaš (PKL). V pripravljalnem obdobju so igralci po odigrani sezoni dvoranske košarke šli skozi obdobje prilagajanja na ulično košarko, ki se razlikuje po krajšem času napada, manjše dimenzije igralne žoge ter ostalih razlikah v pravilniku, ki delajo to igro tako dinamično in vznemirljivo za gledalce. V zadnjih dneh pred prvimi turnirji ekipa dela predvsem na taktični pripravi, fantje pa pravijo, da je timski duh ter vzdušje na treningih že od samega začetka na visokem nivoju.

„V klubu 3x3 Pomurje24 imamo pred sezono jasne in visoke cilje, na turnirjih si želimo posegati po najvišjih mestih ter ponosno zastopati Pomurje in Slovenijo izven mej naše države. Ekipa, ki bo v letošnjem tekmovalnem obdobju prvič tekmovali v sedanji zasedbi si želi ohraniti jedro ekipe tudi v prihodnjih letih in delati na promociji ulične košarke in zdravega načina življenja v lokalnem okolju, kakor tudi partnersko sodelovati s klubi, društvi in igralci iz drugih športov“, pravi Grega Farkaš, ki je razložil, zakaj Pomurje24? „Z željo po popularizaciji športa v Pomurju, kakor tudi promovirati regijo izven meja države. 24 pa zaradi želje najti skupno 2 generalna in 4 srednje velike sponzorje ali najti 24 manjših sponzorjev in donatorjev, ki bi pomagali sooblikovati mednarodno zgodbo 3x3 Pomurje24“.

Igre ter uspehe kluba sicer lahko ljubitelji košarke spremljajo preko socialnih omrežjih na Facebook strani 3x3 ter Instagram profilu 3x3pomurje24, kjer so deležni reportaž s turnirjev na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem, v Nemčiji. Sicer pa so Pomurci že prejšnji vikend osvojili prvi letošnji mednarodni turnir, in sicer na Dunaju v Avstriji.