KMN NASIP OSVOJIL JUBILEJNI MEMORIAL

Gornja Radgona – Klub malega nogometa (KMN) Police iz istoimenskega kraja v okolici Gornje Radgone je te dni praznoval lep jubilej,...
Gornja Radgona – Klub malega nogometa (KMN) Police iz istoimenskega kraja v okolici Gornje Radgone je te dni praznoval lep jubilej, 30 – letnico obstoja in uspešnega delovanja. Ob tej priložnosti so člani omenjenega kluba, na svojem lepem igrišču v, z gozdom in vinogradi obdani dolini nad Gornjo Radgono, pripravili posebno nogometno – zabavno prireditev z druženjem športnih in nogometnih prijateljev, ter drugih domačinov, obiskovalcev in gostov. V okvir praznovanja je predvsem sodil 13. memorialni turnir posvečen petim nekdanjim nogometašem KMN Police (Janko Topolinjak, Zdenko Topolinjak, Miran Kozar, Franc Klobasa in Stanko Hojs), ki so že v mladosti preminuli. Na turnirju je nastopilo šest ekip, ki so jih organizatorji povabili, igralo pa se je v dveh skupinah po tri (vsak z vsakim) potem pa do končnih odločitev. In po desetih zanimivih in dramatičnih tekmah, so se na koncu prepričljive zmage veselili nogometaši KMN Nasip iz Črešnjevcev.
Rezultati, predtekmovanje: Zoro – Nasip 3:1, Zoro, vet. - Izvir 1:0, Zoro – Lomanoše 3:1, Zoro, vet. - Police 4:4, Nasip – Lomanoše 3:1, Izvir – Police 6:4, polfinale: Zoro – Izvir 1:2, Zoro, vet. - Nasip 0:4; za 3. mesto: Zoro – Zoro, vet. 6:2, za 1. mesto: Nasip – Izvir 9:2.
Končni vrstni red: 1. Nasip (Nino Ledinšek, Dani Sovec, Renato Müller, David Sovec, Dejan Srt, Nino Sovec, Egon Grad), 2. Izvir, 3. Zoro, 4. Zoro, vet. 5. Lomanoše in Police.
In čeprav je v ospredju bil omenjeni memorialni turnir, pa je največjo pozornost pritegnil prijateljski (eksibicijski) dvoboj starejših generacij nogometašev, ki so v minulih tridesetih letih igrali za omenjeni klub. Gre namreč za klub, ki je kot edini vseskozi prisoten v najmočnejši občini (medobčinski) malonogometni ligi, na kar so v Policah izjemno ponosni. Ena ekipa je imela ime KMN Police, druga pa KMN Mornar (Anton Kurbus, Silvo Kurbus, Leon Jagerič, Miran Srt, Rudi Volf, Zvonko Kozar, Dani Kovačič. Mitja Muller, Mirko Kolbl, Srečko Vučina), in šele po streljanju kazenskih strelov so tesno slavili „Poličani“ (Bojan Srt, Vinko Ivanek, Avgust Borko, Anton Kozar, Srečko Karba, Dani Vrabelj, Janez Škrobar, Stanko Zemljič, Ivan Duh, Slavko Srt, Andrej Štefanec, Franc Škrobar, Jani Kozar).