KOLESARSTVO/BLIŽATA SE OSREDNJA MARATONA V PRLEKIJI IN SLOVENSKIH GORICAH

LETOŠNJA ŠTARTA V BIOTERMAH MORVACI TER RADENCIH...
Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci pripravlja tudi letos, v mesecu avgustu dve osrednji rekreativni kolesarski prireditvi v Pomurju in Sloveniji. In potem, ko se je lanskega kolesarskega maratona Treh src v Radencih udeležilo 1295 kolesarjev, kar uvršča radenski maraton Tri srca med največje kolesarske prireditve v Sloveniji – lansko leto so na obeh kolesarskih prireditvah v Radencih in Banovcih zabeležili obisk 1.885 kolesark in kolesarjev, tudi letos pričakujejo še številčnejšo udeležbo. To bo letos že 27. rekreativni kolesarski maraton Treh src v Radencih, in sicer v nedeljo, 26. avgusta 2007 s startom ob 10.00 uri izpred lovskega doma “Jež” v Boračevi pri Radencih. Proge bodo spet tri - mali maraton na 27 km (2 vzpona), maraton Treh src na 70 kilometrski progi skozi lepe kraje in tudi vzpone po Radgonsko-Kapelskih goricah (7 vzponov), organizatorji pa ponujajo tudi zahtevno srednjo progo »Tri srca brez mehurčkov« na 54 km (4 vzponi).
Vožnja bo do Gornje Radgone, približno štiri kilometra zaprta. Startnina bo znašala 22 €, v predprijavah do 20.8. 2007 (prejemnik: ŠD Radenci – KOSE, namen: Startnina MTS 2007). Kopijo položnice je potrebno priložiti k prijavnici; TRR 02341- 0011912031/, bo nekaj cenejša – 17 €, prav tako za družine (najmanj 4 člani) in kolesarske klube (najmanj 10 udeležencev) in imetnike Olimpijske kartice. S plačilom predprijave do 20. avgusta 2007 lahko udeleženci dvignejo kolesarsko majico takoj. Obe kolesarski prireditvi sta vključeni v prireditve Slovenija kolesari. „Vsi udeleženci kolesarskega maratona Treh src bodo za plačano startnino 22 € dobili: Kolesarsko majico Radenska plus Acitve ali kolesarska očala OAZA; brezplačne napitke Radenske na okrepčevalnicah in v startno ciljnem prostoru; topli obrok na cilju, ter brezplačen vstop na 45. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni na dan maratona“, pravi tiskovni predstavnik Radenske Milan Verdev.
Sicer pa, organizatorji radenskega kolesarskega maratona ponujajo tudi startnino v višini 13 €, vendar brez kolesarske majice ali očal. Pokali bodo namenjeni za najmlajše in najstarejše udeležence ter najštevilčnejšo ekipo. Startnina za imetnike olimpijske kartice znaša 19 € ter 11 € brez kolesarske majice. Po prihodu v cilj organizatorji napovedujejo tudi druženje kolesarjev in sproščeno vzdušje.
Podobno bo tudi na 12. rekreativnem kolesarskem maratonu po Prlekiji, ki je sedaj nekoliko spremenil ime, in sicer namesto Maratona Terme Banovci, bo to „Maraton po Prlekiji“. Omenjeni