ZRAVEN ŠTEVILNIH NEKDANJI PRVO IN DRUGOLIGAŠI

Murska Sobota – Na pobudo predsednika Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, ki tudi letos vodi tekmovanje na...
Murska Sobota – Na pobudo predsednika Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, ki tudi letos vodi tekmovanje na „tretjeligaškem nogometnem vzhodu“, Danila Kacijana je v hotelu Diana v Murski Soboti potekal predstavnikov sestanek vseh klubov 3. SNL vzhod v prejšnji in novi sezoni. Na njem so namreč podelili nagrade za tekmovalno sezono 2006/2007 in izžrebali pare za novo tekmovalno sezono 2007/2008, in zato so zraven povabili tudi predstavnike ekip, ki so bodisi napredovale ali izpadle iz 3. lige. Tako so dobitniki nagrad za minulo tekmovalno sezono so: prvak lige NK Zavrč (novi drugoligaš), najboljši strelec Boštjan Zelko (NK Odranci) z 19 zadetki, najboljše fair play ekipe NK Kovinar Štore (121 točk), NK Tehnostroj Veržej (139 točk) in NK Odranci (145 točk). Za fair play potezo sezone 2006/2007 je Danilo Kacijan posebno priznanje izročil Simonu Vogrinčiču (NK Tehnostroj Veržej).
Po zasluženih čestitkah vsem nagrajencem, pa je pozornost bila namenjena novi sezoni 2007/08, ki se bo na „tretjeligaškem vzhodu“ začela že 11. avgusta. Ker je v ligi 14 moštev, bo potrebno odigrati 13 krogov, kar pomeni, da se bo jesenski del prvenstva končal takoj po dnevu mrtvih, 3. novembra. Vsekakor bo letošnje tekmovanje še posebej zanimivo, dramatično in najbrž tudi kakovostno, saj ne smemo prezreti, da je več kot polovica klubov že igrala v prvi ali drugi slovenski ligi (Dravograd, Dravinja, Črenšovci, Šmartno, Pohorje...). Vsekakor pa ne smemo prezreti, da se bo letos prvič v tretjeligaški druščini znašla tudi romska ekipa, in sicer Roma iz Vanče vasi, kar je menda edinstven primer v nogometni Evropi. Na sestanku so opravili tudi žrebanje tekmovalnih parov za prvenstveno sezono 2007/2008, ki je bilo delno delegirano, saj so nekateri klubi (Stojnci, Roma, Kovinar Štore, Koroška Dravograd in Tehnostroj Veržej) pravočasno pisno zaprosili za ustrezne številke. Poleg tega bodo Stojnci, Šmartno ob Paki, Koroška Dravograd in Odranci domače tekme odigrali ob nedeljah. Dogovorjeno je, da bo NK Roma svoje domače tekme odigral na igrišču NK Tišina, ker igrišče v Vanči vasi (še) ne izpolnjuje vseh pogojev.
Predstavniki klubov so izžrebali naslednje številke: 1. Stojnci, 2. Tehnostroj Veržej, 3. Črenšovci, 4. Pohorje, 5. MU Šentjur, 6. Malečnik, 7. Paloma, 8. Roma, 9. Kovinar Štore, 10. Šmartno ob Paki, 11. Dravinja, 12. Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah, 13. Koroška Dravograd, 14. Odranci. Tako bodo v 1. krogu (v soboto, 11. avgusta), igrali: Stojnci - Odranci, Tehnostroj Veržej - Koroška Dravograd, Črenšovci - Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah, Pohorje - Dravinja, MU Šentjur - Šmartno ob Paki, Malečnik - Kovinar Štore, Paloma – Roma.