PREHODNI POKAL ZA DANILA ČAVUŽIČA

Povprečno so ulovili le slaba dva kilograma rib na tekmovalca; Med člani: Danilo Čavužič, med mladinci: Aleš Sovec, med kadeti pa Aljaž Hanžel...
Na svojem ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni, so člani radgonske temeljne enote Ribiške družine Gornja Radgona minulo soboto pripravili tradicionalni, že 11. ribiški »Pepijev memorial« v spomin na tri svoja dolgoletna člana Jožeta Sabotina – Pepija, Jožeta Kurnika – Pepija in Jožeta Tisla. Prvi je umrl pred dvanajstimi, drugi pred štirimi, tretji pa pred tremi leti, in zato poteka sedaj skupni memorial, v spomin na vse tri. Vsi trije so namreč bili zelo znani, priznani, priljubljeni, cenjeni in spoštovani, ne le med ribiči, v Gornji Radgoni in okolici, zato niti ne preseneča dejstvo, da je tudi na tokratnem tekmovanju, čeprav ni bilo denarnih nagrad, sodelovalo veliko ribičev, med katerimi tudi veliko takšnih, ki so jim vsi trije Pepiji bili tudi mentorji, učitelji in predvsem prijatelji. Ravno zaradi tega, da bi se vsaj nekoliko spominjali svojih spoštovanih vzornikov pripravljajo radgonski ribiči vsako leto omenjeni memorial na katerem ob ribolovu poteka tudi prijetno druženje ribiških kolegov.
Tokratno tekmo v Podgradu je spremljalo lepo in sončno vreme, kar je nekoliko »zmedlo« tudi ribe, ki so se raje držale vode, kot da bi se nudile ribičem. Samo tekmovanje odprtega tipa je potekalo v večjih kategorijah, za člane, ter podmladek v kategoriji mladincev in kadetov. Skupna udeležba 32 tekmovalcev pa potrjuje, da prireditev ne izgublja na pomenu, kar si vsi trije Pepiji tudi zaslužijo, čeprav nekateri ribiči raje tekmujejo tam kjer so nagrade denarne in ne le pokali. Po štirih urah namakanja, ko so stehtali ves ulov in ribe ponovno pustili v vodo, so organizatorji pod vodstvom Ivana Bolčina ugotovili, da so vsi tekmovalci skupaj ujeli natanko 63 kilogramov rib, torej povprečno nekaj manj kot dva kilograma.
»Naši Pepiji so bili veliki učitelji in prijatelji, radi so pomagali vsem nam mlajšim in zato v njihov spomin vsako leto pripravljamo to tekmovanje. Zato smo veseli, da se predvsem naši člani udeležujejo tega memoriala, zraven pa smo zadovoljni, da pridejo tudi ribiči od drugod«, je povedal gospodar TE Radgona Franc Belna, ki je ob koncu skupaj s športnim refernetom Ivanom Bolčino, podelil pokale vse najboljšim. Tokrat je največ sreče imel Danilo Čavužič (Lani: Tonček Horvat, predlani: Borut Jug), ki je tesno slavil v članski in absolutni konkurenci, tako da mu je pripadel članski prehodni pokal. Zanimivo je predvsem, da v enajstih letih nikomur ni uspelo prehodni pokal osvojiti trikrat. Pri mladincih je tokrat slavil Aleš Sovec (lan: David Švab, predlani: Damjan Tomažič), pri kadetih pa Aljaž Hanžel (lani in predlani, David Vesel).
Končni vrstni red, člani: 1. Danilo Čavužič (Podgrad) 4.600 gramov; 2. David Švab (Hercegovščak) 4.250; 3. Rudi Petek (Gornja Radgona) 3.250; 4. Drago Dolamič (Podgrad) in Emil Ščap (Gornja Radgona) oba 3.100; 6. Milan Brenčič (Gornja Radgona) 3.050 itd. Pri mladincih je slavil Aleš Sovič (Gornja Radgona) 1.900, pri kadetih pa Aljaž Hanžel (Radenci) 1.250.