Miran Srt in Darko Bolčina s po dvema kolajnama

S športnimi tekmovanji in druženjem, obeležen 10. dan OZ VVS.
Tudi letos se v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona, niso izneverili tradiciji, saj so že desetič pripravili svojo tradicionalno prireditev, Dan radgonskega OZ VVS. Najprej so na „Kardinarjevem ribniku“ v Segovcih pripravili tradicionalno tekmovanje v športnem ribolovu, ki se ga je udeležilo 14 tekmovalcev. Naslednji dan pa so ob Lovskem domu LD Apače v Črncih potekala še nekatera športna tekmovanja in predvsem druženje. Na družabnem srečanju oz. dnevu OZ VVS, ki so se ga med okoli 80 članov OZ VVS, udeležili tudi nekateri gostje, je poleg v športnem ribolovu potekalo tekmovanje v pikadu, metu bombe, streljanju z zračno puško, šahu in balinčku. Vsem najboljšim v tekmovanjih sta predsednik in podpredsednik OZ VVS Gornja Radgona Niko Brus in Milan Kuzmič, ob asistenci predsednika organizacijskega odbora Branka Kluna, podelila tudi lepe medalje, čeprav so tekmovanja bila namenjena predvsem druženju in zabavi. Zmagovalci v vseh šestih disciplinah so prejeli tudi lepe praktične nagrade. Edini z dvema prvima mestoma je bil najuspešnejši tekmovalec sploh Miran Srt, ki je slavil v obeh "vojaških" tekmah, pikadu in metu bombe, še dve medalji pa je osvojil tudi Darko Bolčina, a ne zlati, temveč po eno zlato in srebrno. Z zlatimi kolajnami so se okitili še: Darko Merčnik, Anton Kocbek in Dušan Zagorc.

Letos nam je mesec maj zagodel z vremenom, vendar ne na naš dan veteranov. Bil je prečudovit topel sončen dan, ravno pravšnji za družabne igre in druženje. Zbralo nas se je nekaj več kot 80 veterank in veteranov ter ogstov. Kot vsako leto smo se na ta dan pomerili v športno – družabnih igrah: streljanju z zračno puško, metanju bombe, pikadu in šahu. Že dan prej se je v spretnostih ribarjenja v Segovcih med sabo preizkusilo 14 ribičev. Osnovni namen dneva veteranov je druženje naših članov in to smo izkoristili do večernih ur ob dobri pijači in pečenih dobrotah z žara”, je povedal predsednik organizacijskega odboru dogodka Branko Klun, ki si zaslužijo pohvale za odlično pripravljen in izveden dogodek, ki se bo pkonovil spet maja 2020.

Rezultati tekmovanj, športni ribolov: 1. Darko Merčnik, 2. Evgen Podlesek (oba Gornja Radgona), 3. Leon Varga (Segovci) itd.; Pikado: 1. Miran Srt (Police), 2. Darko Bolčina (Gornja Radgona), 3. Anton Kreft (Blaguš) itd.; Streljanje z zračno puško: 1. Anton Kocbek (Stara Gora), 2. Stanislav Rojko (Negova), 3. Zdravko Stolnik (Selišči) itd.; Šah: Dušan Zagorc (Gornja Radgona), 2. Franjo Zver (Radenci), 3. Milan Kaučič (Črešnjevci) itd.; Balinček: 1. Darko Bolčina (Gornja Radgona), 2. Anton Kosi (Desnjak) , 3. Darko Fekonja (Gornja Radgona) itd.; Met bombe: 1. Miran Srt (Police), 2. Branko Klun (Gornja Radgona), 3. Hinko Režonja (Žepovci) itd.