Največ naslovov in medalj sploh ostalo v Pomurju

Pikado/Ivanjkovci so gostili 16. mladinsko DP.
Pikado zveza Slovenije (PiZS) je minuli teden v Ivanjkovcih pri Ormožu organiziralo 16. Mladinsko državno prvenstvu v elektronskem pikadu, na katerem se je zbralo več kot 120 igralcev iz 24 klubov z cele Slovenije. Na tekmovanje so se uvrstili po predhodnih predtekmovanjih v osmih različnih regijah. Tako je v predtekmovanjih sodelovalo več kot 520 igralcev in igralk pikada, kar potrjuje da je pikado eden najbolj hitro razvijajočih se športov v Sloveniji in tudi v svetu.

V večnamenski ivanjkovski dvorani se je na 12 pikado aparatih igralo v osmih različnih kategorijah in še v pionirski, ki pa ne šteje v kvoto mladinskih in kadetskih tekmovanj. Na samem tekmovanju, tako ekipno in posamezno, so daleč največ uspeha dosegli prleški igralci, še posebej iz ŠD Strelec Grlava, oziroma njihovih ekip TOP-GUN. Skupno so v osmih disciplinah osvojili kar pet prvih, štiri druga in dve tretji mesti. Prav tako prleška ekipa ŠD LO-KO Logarovci, je osvojilo eno prvo mesto, kakor tudi prekmurski ekipi ŠD Friends Team, Sveti Jurij, in PK Dado Serdica.

„Naslednje veliko mednarodno tekmovanje bo od 8.6. – 15.6. 2019 v Caorle v Italiji, kjer bodo ti mladinci s severovzhoda države zastopali Slovenijo v mladinski konkurenci. Lea Zabavnik, mladinska, kadetska posamezna prvakinja in državna članska ekipna prvakinja pa je član ženske članske reprezentance in je bila tudi zmagovalka kvalifikacij ženke izbrane vrste v Termah Olimia. Na EP v Italijo bo potovalo iz Slovenije 14 ekip v štirih kategorijah, ki so se tja uvrstili po predhodnih kvalifikacijah in po kvoti, ki jo ima Slovenija. Nastopile bodo tudi moška, ženska in mladinska reprezentanca, v katerih je kar devet igralcev in igralk iz Pomurja“, je povedal predsednik PiZS Jože Grantaša.