NAMIZNI TENIS/NADALJUJE SE EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADINO

MLADINKE, KADETI IN KADETINJE ZA 17. MESTO...
Bratislava – V slovaški prestolnici se končujejo ekipni boji na jubilejnem 50. evropskem prvenstvu za mladince, mladinke, kadete in kadetinje, ekipno, posamezno in dvojice. Včeraj (ponedeljek) so tako potekali ekipni dvoboji za končne uvrstitve, vse štiri naše ekipe pa so se znašle v boju za uvrstitev med 17. in 28. mestu. In tukaj so se najbolje izkazale mladinke, ki se bodo kljub slabši igri naše prve mladinke Mance Fajmut, danes (torek), proti Belgijkam, borile za končno 17. mesto. Tako proti Špankam kot proti Švedinjam so naša dekleta slavila tesno 3:2 toda tudi to je pomagalo, da so varovanke selektorja Darjana Vizjaka dosegle še nekoliko več kot se je pričakovalo, čeprav bi lahko celo prišle v prvo jakostno skupino.
To priložnost so zamudili tudi kadeti, ki pa se bodo danes prav tako potegovali za končno 17. mesto. V medtekmovanju so slovenski kadeti najprej 3:1 ugnali vrstnike iz Izraela, nato pa z enakim izidom tudi sosede Hrvate. V boju za uvrstitev med 17. in 20. mestom bodo varovanci selektorja Marjana Oražma, kjer dominira izvrstni Jan Žibrat, najprej igrali proti Bolgariji, v primeru zmage (za končno 17. mesto) pa proti zmagovalcu dvoboja Grčija – Slovaška, v primeru poraza pa za 19. mesto proti poražencem omenjenega dvoboja Grčija - Slovaška. Kadetinje, ki so že prej izpadle iz prve jakostne skupine se niso proslavile niti v nadaljevanju prvenstva, a so z veliko sreče uspele zagotoviti boj za uvrstitev med 17. in 20. mestom. Po zmagi proti Švici, so naša dekleta nepričakovano klonila proti Črnogorkam, toda rešile so jih Švicarke, ki so slavile proti Črni Gori, in so Slovenke bile prve v skupini. Sedaj najprej igrajo proti Italijankam, in v primeru zmage se bodo za končno 17. mesto borile proti zmagovalkam dvoboja Hrvaška – Belorusija, v primeru poraza z Italijankami pa s poraženkam za končno 19. mesto. Mladinci so imeli kar nekaj smole že v tekmi proti Izraelcem, saj so bili zelo blizu zmagi, a so izgubili in to jih je stalo bistveno boljše uvrstitve. Po zmagi proti Bosni in Hercegovini so si Slovenci nato zagotovili boj za končno uvrstitev med 21. in 24. mestom kar je izboljšanje v primerjavi z lanskim EP, ko so v Sarajevu bili 28. Naši mladinci najprej igrajo proti Romunom. In če dosežejo zmago bodo za končno 21. mesto igrali z zmagovalcem dvoboja Hrvaška – Nizozemska, v primeru poraza pa s poražencem za končno 23. mesto.
Rezultati včerajšnjih tekem slovenskih ekip, mladinke: Slovenija – Španija 3:2 (Fajmut – Riera 3:0, Fatorič – Solichero 0:3, Zera – Alech 3:2, Fajmut – Solichero 2:3, Fatorič – Riera 3:1); Slovenija – Švedska 3:2 (Fatorič – Pettersson 3:1, Fajmut – Melcher 1:3, Zera – Falck 3:1, Fajmut – Pettersson 1:3, Fatorič – Melcher 3:2); Mladinci: Slovenija – Izrael 1:3 (Škraban – Geshlin 3:2, Slodej – Ben Ari 1:3, Frank – Tal 2:3, Škraban – Ben Ari 2:3); Slovenija – Bosna in Hercegovina 3:1 (Slodej – Dizdarević 1:3, Škraban – Konjić 3:0, Rosc – Mujić 3:2, Škraban – Dizdarević 3:0); Kadetinje: Slovenija – Švica 3:0 (Pavlin – Weiss 3:1, Garmut – Aschwanden 3:0, Garmut/Zupančič – Aschwanden/Weiss 3:1); Slovenija – Črna Gora 1:3 (Garmut – Čulafić 1:3, Pavlin – Rogić 3:1, Pavlin/Zupančič – Čulafić/Janković 2:3, Garmut – Rogić 1:3); Kadeti: Slovenija – Izrael 3:1 (Zdovc – Tauber 1:3, Žibrat – Shustorovič 3:0, Žibrat/Pelcar – Tauber/Gluzman 3:1, Žibrat – Tauber 3:0); Slovenija – Hrvaška 3:1 (Žibrat – Fujec 3:0, Pelcar – Kojić 1:3, Žibrat/Pelcar – Kojić/Cipin 3:0, Žibrat – Kojić 3:1).