NAMIZNI TENIS/
ZAČELA SE JE „OPERACIJA BRATISLAVA 2007“

SLOVENIJA KOMPLETNA NA 50. EVROPSKEM PRVENSTVU ...
Radlje ob Dravi – Te dni se se na Slemenu pod Uršlo goro, začele kondicijske priprave najboljših slovenskih namiznoteniških mladincev, mladink, kadetinj in kadetov, za nastop na jubilejnem, 50. evropskem prvenstvu za mladino, ekipno, posamezno in dvojice. Samo prvenstvo bo med 13. in 22. julijem potekalo v slovaški prestolnici Bratislavi, že v ponedeljek, 2. julija pa se bodo v Radljah ob Dravi začele še skupne osemdnevne priprave, ki se bodo končale 10. julija. Dva dni pozneje pa že sledi odhod na najmočnejše tekmovanje evropskih mladincev, mladink, kadetinj in kadetov. In med udeleženci bodo tudi vse štiri trenutno najmočnejše slovenske ekipe.
Selektorja mlajših namiznoteniških selekcij: Marjan Oražem (moški) in Darijan Vizjak (ženske), sta določila, da bodo v Bratislavi nastopili, kadetinje: Anja Garmut (Prevent), Nina Pavlin (Iskra Avtoelektrika), Nina Zupančič (Logatec), rezerva Alex Galič (Preserje); kadeti: Jan Žibrat (Sobota), Tomaž Pelcar (Kema Puconci), Jurij Zdovc (Rakek), rezerva Gorazd Horvat (Kema Puconci); Mladinke: Manca Fajmut (Fužinar Interdiskont), Ivana Zera (Ptuj), Kristin Fatorič (Arirogni Izola), Vlona Maloku (Merkur), rezerva: Vesna Rojko (Ptuj) ter mladinci: Matic Slodej (Muta), Dominik Škraban (Kema Puconci), Simon Frank (Arrigoni Izola), Patrik Rosc (Tempo Velenje), rezerva: Matic Gornik (Rakek).
Organizatorji na Slovaškem so že opravili žreb predtekmovalnih skupin, kjer se igra po sistemu vsak z vsakim. Vse naše ekipe, razen kadetinj, ki so lani bile trinajste, morajo igrati v drugi kakovostni skupini, torej od 17. mesta naprej. In težko je verjeti, da se bo kateri izmed ekip uspelo prebiti v prvo divizijo. V konkurenci mladincev bo nastopilo kar 43 reprezentanc, naši fantje pa so v skupini „F“ skupaj z Italijo, Bolgarijo in Kosovom. Favoriti so Italijani, čeprav tudi naši niso popolnoma brez možnosti. Pri kadetih bi se naši fantje lahko celo borili za napredovanje v prvo divizijo, med 36 ekipami pa so Žibrat in kolegi nosilci skupine „E“. Poleg so še: Estonija, Bolgarija, Portugalska in Irska, kot rečeno pa so naši favoriti za zmago v skupini. V konkurenci mladink je 41 reprezentanc, naša dekleta pa so v skupini „I“, kjer so nosilke vrstnice iz Luksemburga, poleg pa sta še ekipi Bolgarije in Azerbajdžana. Kljub vsemu tudi mladinke niso brez možnosti za osvojitev prvega mesta v skupini. Najtežje delo pa bodo imele naše kadetinje, ki so v prvi jakostni skupini in so med 39 ekipami v skupini „D“, skupaj z vrstnicami iz Madžarske, Rusije in Litve. Naše mlade igralke so sicer avtsaiderke, toda tudi presenečanja so možna.