NOGOMET/PRED NOVO SEZONO, PRIZNANJA MNZ LENDAVA ZA DOSŽEKE

PONOSNI SO NA MNOŽIČNOST IN DOSEŽKE
Turnišče – Redna letna skupščina Medobčinske nogometne zveze Lendava, ki je potekala na izletniški kmetiji Seči v Turnišču, je potrdila zadovoljstvo med predstavniki 23 klubov, ki delujejo na območju omenjene MNZ, katere predsednik je Branko Gros, podpredsednik: Slavko Režonja, sekretar, disciplinski sodnik in tekmovalni referent: Danijel Žalik, referent za delegiranje sodnikov: Martin Bukovec. Izraženo je tudi veliko zadovoljstvo nad dosežki v minuli sezoni ter zadovoljstvo ob množičnosti, saj so ugotovili, da MNZ Lendava, med drugim, prednjači po številu registriranih nogometašev. Tako je predsednik MNZ Lendava Branko Gros v svojem poročilu o delu v letu 2006, med drugim omenil podatek, po katerem imajo v 23 nogometnih klubih (to je skoraj desetina vseh slovenskih klubov) registriranih kar 1.256 igralcev, kar je v primerjavi s številom prebivalstva kar 5,11 odstotka, s čimer vodijo v slovenskem merilu. Niso zadovoljni le s pokritostjo članskih ekip z mlajšimi selekcijami. Kakorkoli že, NK Nafta je nastopila v prvi ligi, NK Črenšovci in NK Odranci v 3. SNL vzhod, v pomurski nogometni ligi pa Bistrica, Hotiza, Petišovci, Panonija Gaberje in Turnišče. Poleg tega se je Šola nogometa Primera iz Lendave v tekmovanju U-10 uvrstil med štiri najboljše slovenske ekipe.
Pomembno vlogo je tukaj odigral tudi mladinski center MNZ Lendava na igrišču NK Mostje, kjer so zagotovili tudi odlične razmere za nemoteno opravljanje dela inštruktorjev. Jeseni 2006 je prevzela MNZ Lendava vodenje tekmovanja v pomurski nogometni ligi. Izboljšalo se je tudi stanje na območju prve MNL Lendava, saj so z ustanovitvijo 8-članske 1. MNL, kjer poteka tekmovanje po trikrožnem sistemu, bistveno izboljšali tudi kvaliteto. Prav tako so se uveljavili z organiziranjem številnih mednarodnih srečanj s klubi iz sosednjih držav in reprezentančnih tekem. Svoj delež sta prispevali tudi trenerska in sodniška organizacija.
Posebno pozornost pa namenjajo tudi „decentralizaciji“, kar so posebej upoštevali pri pripravi programa dela za leto 2007, ko se bo sedež mladinskega centra MNZ preselil na igrišče NK Polana v Veliki Polani. Poleg tega so omenili, da bodo predstavniki MNZ Lendava tudi v prihodnje aktivno sodelovali pri delu organov NZS. V živahni razpravi so dali delegati še nekaj zanimivih predlogov, veliko kritičnih besed pa je bilo izrečenih na račun neuspeha reprezentance U-13. Na skupščini, kjer je med gosti bil tudi podpredsednik NZS, Alojz Kovačič, so opravili nadomestne volitve izvršnega odbora MNZ Lendava, kamor so namesto nedejavnega in neaktivnega Spomenka Sepa izvolili Marjana Mariča (oba sta predstavnika NK Odranci), medtem ko so nogometašu Francu Gaborju (NK Kobilje) omilili prestajanje triletne kazni. Slednjega je namreč disciplinski sodnik že jeseni (11.9.) leta 2005, zaradi fizičnega napada na sodnika, grožnje, pljuvanja in žaljenja sodnikov, kaznoval s triletno prepovedjo igranja. Kazen bi mu potekla komaj 11.septembra prihodnje leto, a so člani skupščine ugodili prošnji NK Kobilje, ki je predlagal, da bi preostanek kazni brisali.
Sama skupščina je bila tudi svečana, saj so podelili številna priznanj za dosežke v minuli tekmovalni sezoni. Prejeli so jih prvaki: Nedelica (1. MNL), Mostje (2. MNL), Odranci (U-18), Bistrica (U-16), Nafta (U-14), Črenšovci (U-12), Nafta (U-10 in U-8), zmagovalci fair playa, Kapca (1. MNL), Nafta veterani (2. MNL) in Turnišče (U-18), so dobili nogometne žoge, najboljši strelci pa so bili: Dejan Horvat (Polana, 1. MNL, 21 zadetkov), Zoran Gal (Mostje, 2. MNL, 24), Benjamin Hozjan (Odranci, U-18, 35), Andrej Vuk (Bistrica, U-16, 24), Gregor Bunderla (Črenšovci, U-14, 32), Luka Lutar (Polana, U-12, 44) in Niko Kociper (Turnišče, U-10, 35).
Na istem zasedanju skupščine so izžrebali tudi pare za vsa tekmovanja, ki jih vodijo, in sicer za sezono 2007/08. Pari 1. kroga v I. MNL, ki se bo začela 26. avgusta: Il Ambienti Kobilje - Veterani Tuš Žalik, Turnišče - Mostje, Kapca - Čentiba, Nedelica - Panonija, v II. MNL se bodo pomerili: Zvezda Dolina - Žitkovci, Olimpija Dolga vas - Graničar, Renkovci - Nafta veterani. Prvi krog pokala na območju MN Z Lendava bo 19. avgusta, pari pa so: Graničar - Il Ambienti Kobilje, Panonija - Nafta veterani, Mostje - Čentiba, Kapca - Renkovci, Turnišče - Veterani Tuš Žalik, Nedelica - Žitkovci, Olimpija Dolga vas - Zvezda Dolina. Pari kroga mladinskega pokala pa so: Petišovci - Polana, Hotiza - Turnišče, Črenšovci - zmagovalec predkroga Odranci – Dobrovnik, ter Nafta – Bistrica.